Gott nytt år!

Jag passar på att önska er alla ett gott nytt år redan nu, för jag tror inte att jag hinner med fler inlägg detta år! Här får ni se julgranen fotad på julafton med alla paket, samt en bild på ett av de tyghjärtan som kommit till nu i mellandagarna!Gott nytt pysselår!


UtmärkelserJag har fått hela 5 utmärkelser medan jag varit på Island och sedan jag kom hem! Det är Helena, Monkan, Johanna , Anna och Ulli som varit i farten! Tack så mycket, tjejer!

Utmärkelserna kom ju egentligen med regler att skicka vidare, men jag är lite fräck och bryter dem. Istället passar jag på att tacka alla som kommenterar här på bloggen! Även om jag inte hunnit svara på alla kommentarer så läser jag dem och blir glad för varenda en! Tack till er alla! Och god fortsättning!


En polkagris i fotöljenJag hittade så fint randigt tyg nu när jag kom hem från Island så jag var bara tvungen att sy denna polkarandiga kudde. Jag tror jag skall matcha den med fler kuddar i ett annat sött tyg, nämligen röd och vitprickigt från Åhléns. Jag tror det får bli ett mellandagsprojekt! :) För visst får man pynta vidare efter jul!? ;) Jag förstår om det är många som är less på julen nu, men det är inte jag!!


Jag vill önska Er alla......en underbart fin jul!


GranvaktJulen börjar återfå sin vanliga form. Granen barrar och vaktgrisen står på sin plats! :) Granen är inte färdigpyntad än, men här ser ni både julgransmattan och de nya gardinerna. Ja, ni ser lite granna av dem i alla fall!

Sen har jag ju faktiskt klippt ut och nålat en hel del tyghjärtan oxå, som kanske kommer att hänga i en helt annan gran om sisådär några år... För att hinna sy dem, köpa julklappar, slå in julklappar och samtidigt jobba på extrajobbet ända fram till den 23:e, det blir lite tajt! Men det hör oxå till julens vanliga gång för mig! Dan före dan är för mig den dan då simultankapacitetsförmågan når nya höjder! :) Den där lugna kvällen med lite mysigt rimmande brukar inte infinna sig. Jag har oftast allt för mycket kvar att göra för att hinna njuta, tyvärr. Vad gör ni kvällen den 23:e?


Granen står så grön och grann i stugan

Och bara väntar på att bli klädd! Igår syddes en julgransmatta, men granen får hålla sig lite till för några fler pyntattiraljer måste inhandlas först! :) Idag har även i gardiner med lite julkänsla kommit upp, så det börjar ta sig. Snart är det färdigpyntat! (Eller kan det bli det?) :)Hyacinter är ett måste för mig på julen. Här i en plantering med inspriation från Husmusen.


Borta bra, men hemma bäst!Tack Island, men nu bloggar Pysselprinsessan äntligen från Sverige igen!


Mina favoritbutiker i Akureyri

Detta är första gången jag sätter up "fotostudion" i badrummet! Men det är det finaste (och minst stökiga rummet) här på hotellet i Reykjavik! :) Jag ville visa upp de söta små hjärtana jag köpte på Sirka för ca 3 kr styck som skall målas med röda prickar när jag kommer hem! Å visst fick jag dem i en söt påse!Shoppingtips på Island har efterfrågats och här kommer en liten guide över mina favoritbutiker i Akureyri! Har man lite tid för en shoppingrunda där tycker jag absolut att dessa butiker är värda att spana in:


Sirka (Skipagata 5, www.sirka.is)
Kan man bli kär i en affär? I så fall var det kärlek vid första ögonkastet när jag gick in i affären Sirka som jag även skrev om tidigare. En supermysig inredningsaffär med mycket zink, silver, randigt och prickigt, House Doctor, Bloomingville, glas, fina kuddar och en massa små prylar att botanisera bland.

BakgarðurinnTante Grethe" (Hólabraut 13)
Supermysig butik där man bland annat kan köpa nordiska delikatesser och vackert rustikt porslin.


Listfléttan Art Gallery (Hafnarstræti 106)
Härligt litet galleri med isländsk konst och konsthantverk. Här blev sambon kär i en superfin men tyvärr väl dyr tavla! :)


Te og Kaffi/Eymundsson/Penninn/Habitat (Hafnarstræti 91-93)
Här samlas tidningar (även ett litet urval av svenska inredningstidningar), böcker, papper och inredning i gemensamma häliga lokaler. Här finns även ett café med trådlöst internet och gott kaffe. Flera blogginlägg har producerats härifrån!


Frúin i Hamborg (Hafnarstræti 90, www.fruinihamborg.is/)
Välsorterad och rolig second hand/antikbutik. Lite dyrt i jämförelse med liknande butiker i Sverige tycker jag dock. Allt från lampor och porslin till kläder och skor.


Bláa Kannan/Blomsterbuð Akureyrar (Hafnarstræti 96)
Ska man gå och fika utan behov av internet ska man absolut gå till Bláa Kannan. Supermysig cafémiljö med underbara cheesecakes och smaskiga tårtor! Och inte nog med det, man kan smita direkt in till Blomsterbuð Akureyrar som bl a har superfina papper, Sia-grejor och blommor. Det kallar jag bra kombination och en bra avslutning på en shoppingrunda!Utmaning

Nu har snart 2 dygn spenderats i Islands största stad. Jag gillar det jag sett hitills! Mysiga butiker, caféer och restauranger. Och för dem som gillar det, ett nattliv som verkligen håller på hela natten! :) Det har säkert sagts tidigare, men Reykjavik är en storstad i litet format. Här kommer en liten bild från Tjörnin, stadsdammen.
Jag har blivit utmanad av Tess och Kikan!

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna
3. Meddela de utmanade på deras bloggar

8 favoritprogram
1. Sex & the city
2. Roomservice
3. Leila Bakar
4. Äntligen Hemma
5. CSI
6. Morden i Midsommer
7. Nyhetsmorgon
8. Vad blir det för mat?

8 saker jag gjorde igår
1. Tog en promenad i Reykjaviks stadskärna.
2. Halkade 18 gånger eftersom de inte sandar halkiga trottoarer här på Island.
3. Pysslade med julkort.
4. Åt på restaurang.
5. Tänkte blogga men hann inte.
6. Lyckades åka en hållplats för mycket med lokalbussen, vilket blev en omväg på 45 min. :(
7. Köpte en ny kofta.
8. Testade på nattlivet. :)

8 saker jag ser fram emot
1. Att julpynta!
2. Shoppa här i Reykjavik.
3. Träffa vänner i Sverige igen.
4. Mysa med mina katter igen.
5. Svenska nyheter.
6. Julafton.
7. Äta sushi.
8. Att komma hem igen.

8 favoritrestauranger (alla i Umeå)
1. Norrlandsoperan
2. Lottas
3. Invito
4. Rex
5. Teater Caféet
6. Gretas (tyvärr har de stängt)
7. Viktor
8. Eurasia

8 saker på min önskelista
Det enda jag önskar min är att min familj och mina vänner får en bra jul utan konsumtionsstress och ångest! Samt  ett exemplar av Sex and the City - the movie! ;P Lite lagom dubbelmoral alltså! :D

8 personer jag utmanar
Det är så många som gjort denna utmaning redan, så jag utmanar dem som inte gjort den och som har lust!


Oj oj oj oj oj!

Tiden bara springer iväg! Här på Island blandas praktiken med att söka jobb och njuta av den isländska naturen!

Praktiken
går bara bra. Det är otroligt hur många ord isländska jag lärt mig på 4 veckor! :) Söka jobb (jag blir ju färdig med min utbildning i januari) går lite sämre, men jag är säker på att det lossnar! Och den isländska naturen, den är helt underbar! Jag bara måste komma tillbaka någon gång när det är sommar! :)
På fredag bär det av till Reykjavik för lite semester innan återresan till Sverige. Där planerar jag att handla julklappar, samt besöka de klassiska turistmålen. Å nästa onsdag är det dags att flyga hemåt... och då, då ska jag julpynta!! ;D