Tid
Nationalencyklopedins förklaring till vad tid är börjar så här:

Tid,
begrepp kring vilket hela vår tillvaro är uppbyggd, men som likväl är nära nog omöjligt att definiera i logiska termer utan att förutsätta att det redan är definierat. På motsvarande sätt som en längd anger avståndet mellan två punkter i rummet, anger tiden ett avstånd mellan två händelser, antingen de sker i samma punkt eller inte.

Min egen definition lyder för tillfället så här:

Tid, ett tillstånd som är omöjligt att fånga och som hela tiden slinker mellan fingrarna. Underligt nog kan man både ha för mycket och för lite, men aldrig lagom med tid. I vissa kulturer även den dyraste handelsvaran som alla vill åt. Man kan ha tid, man kan va i tid och man kan få tid men man kan inte ta på den. Konstigt va?! :)

Ja, å vad vill jag säga med detta inlägg då? Jo, att jag har lite tajt om tid för tillfället. Skolan stjäl en hel del. Så det har varit och kommer nog att vara lite skralt med inlägg de kommande dagarna, tyvärr! Men snart får jag lite mera tid... ;D


Kan man ha för många kuddar?
I helgen skulle jag köpa fler innerkuddar för lite nya kuddprojekt. Så jag sprang in på Ohlsons Tyger å vad hittade jag där? Jo dessa kuddfodral med tillhörande innerkudde i 40x40 som kostade 29 kr styck! Vanliga innerkuddar kostade 39 kr styck...

Ekvationen är ganska enkel, får man mer för mindre peng så slår man till! Jag köpte fyra stycken. Att de inte passar in hos oss just nu gör ju inte så mycket. För när vi får ett hus... ;D Ja, ni vet ju hur det är. Haha! Kuddfodralen får nog ligga å vänta i linneskåpet på att passa in, men det tror jag absolut att de ska göra nån gång!


UtmärkelseDenna utmärkelse har jag fått av Camilla med den färgsprakande bloggen Rosa Hemmet, med motiveringen: en blogg med många härliga ideér och ständiga projekt! Det är kul att följa denna blogg och det är alltid något på gång! Tack Camilla, fast jag tror nästan att du pratar om dig själv! ;) Har ni inte tittat in hos Camilla redan så gör det! Hon bjuder på mycket inspiration!

Jag vill skicka vidare denna utmärkelse till två andra kreativa bloggare. Nämligen:

Fröken Fräken med bloggen Tusen Idéer Och En Fröken. När jag besökte hennes blogg fastnade jag direkt! Denna tygtokiga inspiratör från Lule har gett mig massor med idéer genom de vackra bilderna från hennes hem!

Åsa
med bloggen Åsas Formaliteter är en annan favorit. Denna kreativa tjej (som snart skall flytta) bjuder bla på pyssel, vackra foton, bra köptips och inspirerande bilder från hemmet! Alltihop snyggt förpackat på hennes hemsida och blogg.

Tack tjejer för all inspiration ni gett mig och tack för alla kommentarer ni tagit er tid till att skriva!


Balkongtankar

Vad har hänt de senaste två veckorna på balkongen? Inte mycket måste jag erkänna!

Förutom att kryddorna som jag så vågligt planterade ut (och sedan inte har idats plocka in på nätterna) är halvt ihjälfrusna. Men finns det liv finns det hopp ! Å de är ju faktiskt lite levande, så jag håller tummarna för att de tar sig! :) Ja, sen har faktiskt de vita violerna fått sällskap av röda penséer i en rund istället för fyrkantig kruka.

I övrigt så har vi bestämt oss för att behålla minigolfmattan och måla bambugardinerna. Nu går mina funderingar så här: Måla bambun vit eller svart? Måla träribborna på stolarna i vitt eller svart, eller kanske behålla stolarna som de är? Hmmm... Jag är helt villrådig!

Vad tycker ni? Jag behöver er expertis! ;)
På köksbänkenNu när pelargonen tog plats på köksbordet, fick vaniljorkidéen stå på köksbänken. Å eftersom det inte passar med betong på balkongen får mitt hjärtefat oxå ta plats på köksbänken istället. Fatet stod tidigare i nedre hallen, men nu har ju olivträdet och hjärtana flyttat dit.

Ja, som ni säkert känner igen så blir det ofta en ganska omfattande dominoeffekt när man ska flytta på en sak! För att inte tala om ifall man köpt något helt nytt! ;)


Kryp x 2Jag har ofta svårt att bara sitta still, det kryper fort i fingrarna. Gårdagens TV-tittande resulterade i dubbelt kryp. Fingerkrypet resulterade nämligen i ett annat kryp: en trollslända.

Metalltråden jag använder kommer från Clas Ohlson. Klicka på länken så ser du deras sortiment. Jepp, jag ger dem lite gratisreklam idag. :)


Utmaning

Jag hittade denna (nu något modifierade) utmaning hos Jessica. Häng på om ni vill!

♥  När gick du upp idag? Kl 07.10.
♥  Diamanter eller pärlor? Både och! ;)
♥  Senaste filmen du såg på bio? Oj, det var så länge sedan att jag faktiskt inte minns!
♥  Favorit TV - program? Sex And The City!
♥  Vad åt du till frukost? Rostade mackor med kalkon.
♥  Vad är ditt andranamn? Charlotta.
♥  Din favoritmat? Mat är min favoritmat. Jag är inte kräsen och uppskattar allt från Bullens till finmiddag på restaurang! :)
♥  Vilken mat gillar du inte? Jag gillar inte ärtsoppa.
♥  Vilken är din favorit - CD för tillfället? Hmmm. Det är många, men jag nämner två svenska artister: Petter och Säkert!
♥  Vilken bil kör du? Hihi, jag övningskör i en gammal Toyota.
♥  Vilken är din favoritmacka? Foccacia med oliver och soltorkade tomater.
♥  Vilka mänskliga drag kan du bara inte med? Girighet, falskhet och avsaknad av medmänsklighet.
♥  Vilka är dina favoritkläder? Jeans och linne till vardag. Klänning till fest.
♥  Om du fick åka vart du ville vart skulle du åka då? New York igen.
♥  Favoritklädmärke? Har inget speciellt faktiskt.
♥  Var vill du dra dig tillbaka?  I en inrednings/pysselbutik på den Norrländska landsbygden.
♥  Favorit tid på dagen? Frukosttid på söndagmornar.
♥  Var är du född? AC.
♥  Vilken är din favoritsport att se på? Hockey
♥  Coca Cola eller Pepsi? Fanta! ;)
♥  Fotboll eller ishockey? Hockey igen.
♥  Är du en morgonmänniska eller nattuggla? Absolut morgonmänniska!
♥  Pedikyr eller manikyr? Manikyr.
♥  Några spännande nyheter att berätta för oss? Näe, inget nytt under solen.
♥  Vad ville du bli när du var liten? Jag vill äga en egen kiosk.
♥  Bästa barndomsminnet? När jag fick min lila Monark.
♥  Varit i Afrika? Nej, tyvärr.
♥  Nånsin rullat in någon i toapapper? Haha! Näe.
♥  Varit med om en bilolycka? Nej.
♥  Favoritdag i veckan? Fredag.
♥  Favoritblommor? Tulpaner, orkidéer och porslinsblommor.
♥  Favorit - snabbmatsrestaurant Sibylla eller kinamat? Kinamat.
♥  Äger du en cykel? Ja, numera en röd Monark.
♥  Vem fick du senaste mailet från? Skolan.
♥  Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? Hmmm, gillar inte kredit.
♥  Läggdags? Runt 23.00.
♥  Senaste personen du delade en middag med? Älsklingen här hemma.
♥  Vad sysslar du med just nu? Kollar alla bloggar jag följer.
♥  Favoritfärg? Vitt-beige-brunt.
♥  Hur många tatueringar ? Inte en enda
♥  Till sist: Jag utmanar alla som vill!


Nytt ljus i hallenOj, så var det måndag kväll! Tiden går fort när man har mycket att göra! Jag tar mig i alla fall tid till ett litet inlägg mellan pluggandet. Ja, det är faktiskt det jag gör klockan 23.00 en måndagkväll... *suck* Men det är i ärlighetens namn inte så ofta det händer. :)

I helgen hann vi hänga upp dessa nyinköpta ljuslyktor från Indiska i hallen. De ger ett riktigt mysigt ljus när det är mörkt ute! Nu är det ju inte så mörkt i Norrland längre, så vi får väl njuta på riktigt lagom till jul! ;D


Temavecka - fredag med metall

Sista dagen på temaveckan, det har gått fort! Så här skriver Karin om fredagens element metall: representeras av vita eller grå saker, runda eller uppstickande saker samt i material som silver, mässing, smide, tenn, zink och rostfritt.
Dagens bidrag blir några skapelser i metalltråd, samt en nyinköpt metallkrona. Mitt metalltrådspysslande började efter jag fått en ängel i sådan tråd av en vän i julklapp. Jag blev jätteinspirerad och på den vägen är det! Hjärtan och änglar är mina favoritmotiv.

Så jag bjuder på två änglar och ett hjärta av metalltråd idag. Ena ängeln sitter på en uppstickande växt med runda blad, nämligen en plättar i luften i en vit kruka. Den andra ängeln återfinns i takfönstret i köket och vakar över oss när vi lagar mat. Det lilla hjärtat i katusen hälsar alla nya läsare från Sköna Hem välkomna hit! Och på sista bilden ser ni min nya metallkrona som jag hittat på Mias Lustgård.

Trevlig helg! Och tack för era kommentarer! Jag läser dem alla och blir jätteglad!


Temavecka - torsdag med jord

Idag har temaveckan med de fem elementen kommit till elementet jord. Karin på Ellas Inspiration skriver så här: ofta föremål i keramik, kakel, porslin och tegel. Färgerna är jordtoner te.x. brunt, gult, orange, låga möbler, fyrkantiga former och inslag av stenar och berg.
Dagens bidrag är en lerkruka med en Pelargon (Kronprinsessan Mary). Samt de vita keramikljuslyktorna som alltjämt återfinns på köksbordet.

I perioder har jag använt lerkrukor till mina växter. Detta har resulterat till att källaren är ganska full av lerkrukor i olika storlekar. Just nu har jag inte så många lerkrukor framme, men till pelargoner tycker jag de passar så bra så jag plockade fram denna. Personligen tycker jag allra bäst om dem med mycket patina. De ska helst se ut som de är hundra år gamla! :) Men jag vet att det även finns de som inte gillar lerkrukor överhuvudtaget. Vad tycker du?


Temavecka - onsdag med eld

Idag är temat eld och Karin skriver så här om detta element: självklart omfattas ljus och eldstäder. Saker i röda toner och trekantiga former och även djursymboler räknas in.
Detta tycker jag först var det svåraste elementet att hitta hemma hos oss. Vi har inget rött i inredningen, ingen eldstad, inget direkt trekantigt och inte kunde jag hitta några djur. Men sen kom jag ju på att jag ändå har detta element representerat frekvent här hemma. I form av ljusstakar och lyktor, för det har vi massor av i hela lägenheten.

Mitt bidrag blir alltså en rosa (det är ju en väldigt svag röd ton) lotuslykta som är nästan trekantig i fomen.


Temavecka - tisdag med trä

Temaveckan hos Karin fortsätter! Tisdag går i träets tecken och exempel på tolkning av denna temadag är enligt Karin allt i trämaterial, men också växter och material i bomull och lin, rektangulära former och gröna och starkt blå färger.
Mitt bidrag blir från vårt sovrum och på vår nya sängavel. Ett hemmasnickeri av en gammal IKEA-skrivbordskiva, några reglar, sex st vinkeljärn, lite vit färg, lite tyg och LED-belysning från Jula. Den är inte helt färdig så fler bilder kommer att komma. Det ska bli en sängkappa och lite mer piffning med tyg, ja ni får se sedan! :) Jag ska även försöka ta bilder då det är lite mörkare inne, så får ni se hur belysningen ser ut!

Hur kopplar jag detta till trätemat då? Den är byggd av trä framförallt, den är rektangulär, klädd med bomullstyg samt upppiffad med starkt blå kuddar!


Vad finns i paketet?


Detta inlägg skulle ju faktiskt också kunna passa in på tema vatten. En riktigt ful fisk i en finare förpackning. Detta är ganska tydligt en liten present till en fiskare. Ett drag som förhoppningsvis resulterar i några gäddor på kroken. Jag har även försökt lägga i lite fiskelycka! Vi får se hur det gick. ;)


Temavecka - måndag med vatten

Karin med bloggen Ellas Inspiration har inbjudit till feng shui-inspirerad temavecka! Och det är klart man hänger med!

Temaveckan innehåller de fem elementen och ordningen ser ut som följande:

♥ Måndag - vatten
♥ Tisdag - trä
♥ Onsdag - eld
♥ Torsdag - jord
♥ Fredag - metall

Måndag är alltså vattnets dag. Elementet vatten kan enligt Karin representeras av material som glas (som i fönster och glasbord), plast, speglar, mörka färger som svart och mörkblå, rörliga former och vatten i sig själv. Bilder på hav, fiskar, sjöar kan också stå för vattenelementet.

Temavecka


Mitt bidrag blir en gammal caviarburk med en hortensia i vatten. Caviar - något av det bästa havet kan erbjuda enligt mig. Hortensia - behöver verkligen vatten för att överleva!! Vatten - ja, det är ju vatten. ;) Sen står allt detta i ett fönster, också det ett uttryck för vatten.


Balkongen som den ser ut nu
Vi har börjat fixa på den tidigare inte så fräscha balkongen, men vi blir inte riktigt nöjda. Huset är rött och vitt (och behöver målas om, men vi bor i hyresrätt och det känns lite i överkant att dra på sig målarstället *ler*) och balkongen är riktigt liten. Så liten att vårat nyinköpta minicafébordsset inte rymdes, utan bordet får tyvärr bo i källaren istället för på balkongen... Tyvärr får nu violerna stå på golvet eftersom det inte finns något bord att ställa dem på.

Vi har i nuläget lagt ut en grön matta och fäst bambugardiner längst med balkongsidorna. Men det känns inte så bra som vi trodde. När man går ut får man inte känslan av lugn utan känslan av en plastig minigolfbana! :) Vi funderar på att måla bambugardinerna vita... Det kanske kan hjälpa!? Hmmm. Fortsättning följer!


Porslinsblommor igenHoppas jag inte tråkar ut er med mina blomsterbilder! Här kommer i alla fall hursomhelst ännu en bild på en av mina blommande porslinsblommor. :)

Det är första gången denna blommar och den luktar faktiskt ganska gott. Lite lagom sött och inte så mycket som tantparfym som vissa andra porslinsblommor.

Vi får se hur mycket bloggande jag hinner med i helgen. Det är ett ganska fullspäckat veckslut för min del. Jag passar för säkerhets skull på att önska er alla en trevlig helg!


Nytapetserat

Ny tapet i hallen från Eco.se

Här bjuder jag på resultatet av gårdagens tapetserande. Det är den lilla väggen i övre hallen som vi har piffat upp. Innan var den ljust beige, å vi kände att den var lite tråkig. Det är dessutom det första man ser när man kommer upp i lägenheten. Så nu har vi tapetserat med Eco House 9813. En tapet som vi båda gillat länge, så det var ett självklart val!


Att-göra-listan
Att göra:
♥ Hitta en bra förvaringsmöbel till kontorsdelen
♥ Såga till skivan på förvaringsmöbeln och gömma lite sladdar (ny)
♥ Sänggavel = inköp av material och sen lite bygg
♥ Hitta en tavla eller annat att ha ovanför soffan
♥ Fixa ett sidobord bredvid soffan
♥ Köpa tyg till en tygtavla i hallen
♥ Komma på något till den "tråkiga väggen" ovanför trappan
♥ Tapetsera den tråkiga väggen ovanför trappan (ny)
♥ Framkalla och sätta upp foton i hallen
♥ Hitta en fin skohylla
♥ Klä om köksstolarna, måste bara köpa mera tyg först
♥ Fixa till på balkongen (ny)

Så här ser den aktuella att göra listan ut hemma hos oss. Ikväll har vi tapetserat i hallen, den tråkiga väggen är alltså åtgärdad! Vi blev själva riktigt nöjda med resultatet. :)

Nästa projekt är att fixa ekskivan på förvaringsmöbeln i kontoret. Nu när vi kikade på den idag såg vi att den har slagit sig. Den ser ut som en mindre båt!! Attans, nu måste det fixas oxå. :( Jaja, då får vi väl slå två flugor i en smäll och köpa sladdgömmor när vi lämnar tillbaka den. För som ni ser i den blanka Abstrakt-luckan så ligger det en del sladdar och dräller! :)


Soffhörnan
Jag har inte tidigare visat upp vår soffhörna faktiskt. Denna hörna blev "färdig" i helgen. Tygtavlan är ny i ett tyg från Ahlmedals som jag glömt namnet på. Puffen som skymtar till höger är en present som Älsklingen fått. Annars är faktiskt det mesta från IKEA ser jag när jag tittar på bilden.

I en lägenhet med snedtak och många vinklar så blir det många hörn som är lite svåra att ytnyttja. Vi precis ställt dit detta sidobord i vardagsrummet. Det är mitt gamla matbord, ett vitmålat Ingo med numera avsågade ben. Det stod ändå bara och tog plats i källaren så det var ju lika bra att ge det en ny funktion. Nu får det istället bli en plats för fina saker och böcker. Så nu har jag ytterligare ett skäl att köpa Tricia Guilds nya bok Inred med blommor. :)


Det andra hörnetDet andra hörnet i sovrumsdelen av sovrummet/kontoret har faktiskt hållit sig fint ända sen vi flyttade in. Ingen skräphörna här inte! ;) Här här hänger våra morgonrockar. Å på golvet står vår tvättkorg samt en vas jag fått i present. För att snygga till ännu lite så köpte vi en ny pläd med stjärnor från Rusta i helgen.

I helgen har det hänt grejor här hemma! Men eftersom vi har bråkat med en IKEA-lampa halva kvällen så hinner jag inte lägga ut något mer idag.


Äntligen makeover

Älsklingen frågar: "Var ska jag lägga den här?"
Pysselprinsessan svarar: "Lägg den i skräphörnan!"

Nu kommer scenariot ovan aldrig mer utspelas i vårt hem igen! För äntligen har skräphörnan i kontoret fått en makeover. Den har utplånats! Vissa saker har spridits ut i vårt hem, medan många har fått en plats i det nystädade källarförrådet.

Före-bilden är en snäll variant som togs för flera veckor sedan. Innan denna röjning ägde rum hade högen faktiskt växt sig ännu större. Men nu är det städat och fint och kontorsdelen känns nu riktigt luftig!

Nu ska vi bara fundera på vad vi ska göra av detta underbara luftiga hörn. Inte kan det bara vara en gitarrförvaring! :) Jag är lite sugen på en läshörna, men Älsklingen är lite mer förnuftig och säger förvaring. Ja, det återstår att se. Nu är ju allt möjligt!! ;)


Makeover av skräphörnan


Plattformsbyte

Ja, då var min blogg flyttad till den nya plattformen. Än så länge är det är inte så stor skillnad tycker jag. Förutom att mina kodmoluler försvann! *suck* Sen när jag istället skulle lägga in dem på startsidan så upptäckte jag att man inte kan förhandsgranska sina ändringar i koderna! Inte bra tycker jag!! Jag brukar ju för säkerhets skull förhandsgranska alla ändringar ungefär hundraelva gånger! Nu fick jag med andan i halsen trycka på "spara ändringar" utan att veta resultatet i förhand!! Tur att det gick bra! :) Hoppas detta är tillfälligt! 

Någon annan som upptäckt något konstigt efter plattformsbytet?

Uppdatering 080507: Jag upptäckte precis att det går att redigera designändingar igen. Härligt!!Tema Svart

Jag har ju tidigare bjudit på gröna saker från vårat hem och idag är det dags att bjuda på tema svart! Jag har letat i hemmet efter svarta saker och detta blev resultatet.

Bilderna är tagna på toaletten och i kontorsdelen där vi har svart som accentfärg samt i vardagsrummet där elektronikgrejorna är svarta.


image124Nypiffat

image115


Min blogghörna behövde lite piff! Lampan har stått där ett tag, men jag har bytt ut porslinsblomman mot en hjärtan på tråd. En liten dekoration i form av en krona fick oxå vara med. Så nu har jag mysat till det lite på skrivbordet! :)

Jag har även satt upp en hylla ovanför skrivbordet (den skymtar uppe till vänster). Men jag har inte hittat några fina lådor att ha på den än. Några med ett grönt bladmönster kanske. Hmm... Jag skulle behöva en runda på stan tror jag! ;)