Rosa och lila toner



Kalas är ju sådant som inte prioriteras bort i dessa tider av tidsbrist. Så idag bjuder jag på mitt senast paketerade paket. Det var snabba ryck med inslagning, fotografering och sen iväg, så bilderna är inte de bästa. Papperet är cerice och inte rött som det ser ut! Allt material är från samlingen så jag vet inte riktigt var jag köpt det. Det lila papperet med guldmönster är i alla fall från IKEA för några år sedan. Varför har de inte haft sådana fina papper när jag har varit där de senaste gångerna!?

Min beställning från Panduro har kommit med en massa roligheter, så nu är jag jättesugen på att göra julkorten! :) Får se om jag gör dem i förväg, det är ju alltid bra att vara ute i god tid! ;P


Hösten 2008


Här är en bild på den skyldige. :)

Hoppas ni inte byggt upp förväntningarna alldeles på vad det är för spännande grejor som är på gång! Det är inget världsomvälvande, men jag kände att jag måste dela med mig lite mer av vad som händer för tillfället och i framtiden. För även om detta är en pysselblogg, så vill jag att ni ska få något sorts sammanhang av vad som händer i mitt liv. Jag har ju valt att blogga anonymt och kommer att fortsätta med det. Men jag tror ändå att ni kanske tycker att det är intressant att veta lite mer. Så ni som är intresserade, så här kommer alltså min höst och vinter att se ut:

Just nu skriver jag ju C-uppsats. Jag skriver den tillsammans med min Älskling. Ja, vi går faktiskt i samma klass! Å vi skriver den på 7 veckor istället för 10 veckor eftersom vi ska till Thailand på semester! Därför är det lite knapert med tid både till bloggandet och andra roligheter, men vi har ju ett soligt mål att jobba mot! :) Vi åker om tre veckor och kommer att vara borta i 15 dagar! Vi ska resa runt lite grann, men mest ta det bara lugnt och njuta av ledigheten! Restips i Phuket eller Koh Lanta-trakten mottages tacksamt!

När vi varit i Thailand så är vi hemma några dagar, sedan åker vi och två andra klasskamrater till Island för att göra vår slutpraktik. Där stannar vi i nästan 6 veckor. Fem veckor är praktik på norra sidan ön, sedan är vi några dagar i huvudstaden. Får man möjlighet att göra praktik utomlands, så varför inte!?

Så... Det blir ungefär 2 månader på resande fot, men det ska bli hur roligt som helst! När vi kommer hem är det en vecka kvar till julafton, så det enda tråkiga är väl att det blir lite mindre julpyssel än vanligt! :) Å efter jul har vi ju läst klart och då är det mer osäkert vad som händer. I mitten av januari är det examen och sedan blir det jobb förhoppningsvis! :)

Men bloggen då? Jo, jag ska blogga så mycket jag kan och vill. Jag har absolut inga planer på att lägga ner bloggen, men hur mycket jag kommer att blogga på Island det får vi ju se!


God morgon, matte!

Vissa dagar blir man väckt på detta sätt när man har katt! En inte helt nöjd pysselprinsessa fick börja dagen med att dammsuga, laga krukor och slänga en trasig succulent. Den enda ljusningen är att jag nu kan köpa en ny växt istället för denna! :)



Närvaron i bloggvärlden är ju lite upp och ner för mig ljust nu. Det beror på uppsatsskrivandet. När man har varit nergrävd i papper, dokument och dataprogram hela morgonen, dagen, eftermiddagen och halva kvällen är det faktiskt inte så avkopplande att sätta sig vid datorn och blogga, tyvärr. Men det kommer att vända!

Sen kommer jag att vara borta lite mer från bloggen i höst. Det är nämligen spännande grejor på gång! Jag återkommer mer om det senare i veckan! :)


Höst på balkongen



balkongen är det oxå höst, jag har pyntat lite med vit ljung och grön hebe. Hjärtat rostade ju under sommaren, men det passar ju i alla fall bra till den slitna fasaden! :)

Katterna njuter så mycket som de får de sista varma dagarna. Balkongdörren står ju inte öppen lika mycket som tidigare och de kommer glatt springande så fort de får chansen att gå ut!

Tack för alla kommentarer om hjärtpysslandet! Tyvärr hinner jag inte besöka er ikväll, så vi får "synas" en annan dag!


Tisdagstema: höst



Det var många månader sedan jag senast publicerade ett tisdagstema. Men detta "höst" ville jag inte missa! I helgen bjöds det på två jättefina höstdagar i Umeå, så jag bjuder på två höstbilder som är tagna i en park nära där jag bor.


Ännu ett hjärtpyssel

Ni som föjler min blogg vet nog att jag är lite svag för hjärtan. Och här kommer mitt senaste alster som är framknådat av självtorkande lera (tack för tipsen Pysselpralinen!). Jag försökte faktiskt göra andra former så som kronor och blad, men det var hjärtana jag blev mest nöjd med! :)

Jag vet inte riktigt vad jag ska använda hjärtana till, jag gjorde ju inte bara ett. Ett fick i alla fall vit färg och guldprickar och pryder nu krukan med hjärtan på tråd. Nu är den krukan dubbelpyntad, för ståltrådskronan jag gjort tidigare får sitta kvar! :)



Uppdatering 080921 kl 23.25: Jag glömde skriva att leran är inköpt på den lokala pysselbutiken här i Umeå. Men jag kan trösta er med att Panduro oxå har sådan lera. Leran finns i olika färger och jag använde "vit", med den är egentligen ljust grå.


Ursäkta röran, jag bygger om!



I helgen kan det tidvis se lite konstigt ut här på bloggen eftersom jag tänkte strukturera om lite! En liten höststädning bland kategorierna hade jag tänkt! :)

Ser ni något konstigt som jag verkar ha missat så hojta gärna till!

Trevlig helg på er alla!

Uppdatering 080919 kl 21.35: Jag knepar och knåpar och flyttar om inlägg. Nu kanske bloggkoll får fnatt, men jag hoppas att det ska gå bra!


Utmärkelse



Jag har fått denna fina utmärkelse av snälla Johanna med inspirerande bloggen Södralycke. Jag väljer att skicka den vidare till:

♥ Anna med bloggen TomteboAnna. Hon bjuder på inspirerande projekt och finfina bilder från nya huset i nya hemstaden!
♥ Jenny med bloggen Jennys Hus. Här hittar du en härlig blandning av hemmahosJenny-bilder och snygga köptips!


7 månader senare

Vi kan vara riktigt sega ibland, här i familjen pyssel. För 7 månader (!!) sedan köpte vi ramar för att sätta upp i trappen i hallen. Igår kväll kom de upp på väggen. De flesta är fortfarande utan något i, men nu sitter de ju i alla fall på väggen och vi kommer dagligen bli påminda om att framkalla bilder. Så vi får se hur många månader det tar innan alla ramar innehåller något! :)



Utmaning: Fem saker



Jag har blivit utmanad av Fröken Fräken!

Fem saker i min frys

* Blåbär
* Älgkött i olika former
* Svamp
* Broccoli
* Nybakad kaka

Fem saker i min garderob (ja, det är ju en klädkammare, men...)

* Jeans
* Linnen i massor
* Klänningar
* Skor
* Ofta en katt tyvärr

Fem saker i min bil (ja, det är ju inte min bil, men...)

* Sambons jaktgrejor
* Våra fiskespön och -lådor
* Godispapper
* Sambons svettiga fotbollsgrejor
* Tomma vattenflaskor

Fem saker i min handväska

* Plånbok
* Mobiltelefon
* Kalender
* Passet (Ja, jag har ju körkortet som Id nu. Men passet ligger ändå kvar!)
* Tuggummi

Jag skickar vidare utmaningen till alla som vill anta den!


Något vitt och något rosa

När det gäller inredning så är det framför allt vitt och grönt som gäller för mig, men i övrigt så gillar jag verkligen rosa! Så älsklingen prickade alldeles rätt när han överraskade mig i fredags. Han ville fira att jag klarat körkortet och överraskade mig med kinamat, blommor och ett paket! :)

Vita blommor fick jag! Å vad skymtar i bakgrunden?



Joo....



Leilas bakbok A Piece Of Cake!!! Wohoo! Helt underbara bilder! Å massor med gott! Ska man beskriva denna bok med en färg, så är det definitivt rosa! :) Nu ska här bakas!


Ljus i höstmörkret

Nu kan man ju äntligen börja tända ljus igen! Så numera doftar det konstant av Ikeas vaniljljus hemma hos oss! De finns ju nu även som blockljus i trepack!



Annelie utmanade ju bloggvärlden häromveckan att visa upp sin favoritlykta. Jag kunde inte välja vilken eller vilka jag gillar bäst. Men den här är den nyaste i alla fall!


Tack för alla utmärkelser!

Jag har fått några utmärkelser i augusti som jag inte uppmärksammat ordentligt. Tack Anna, Elli, IsabelJenny, Monkan, Tidsmästarinnan och Åsa (visst har jag nu inte missat någon!?)! Jag bakar ihop era utmärkelser till en, I ♥ your blog.

Först och främst vill jag skicka tillbaka utmärkelsen till er, för jag ♥:ar era bloggar massor!




Så här går det till:
1. Vinnaren kan sätta loggan på sin blogg.
2. Länkar till personen du fått utmärkelsen av.
3. Nominerar minst 7 andra bloggar.
4. Länkar till de bloggar du nominerat.
5. Lämnar ett meddelande till bloggarna som du nominerat.

De bloggar jag valt att nominera är bloggar som jag besöker i stort sett dagligen och som inspirerar och gör mig glad! Ni behöver inte känna er tvingade att nominera vidare om ni inte vill, men jag vill bara säga: I ♥ Your Blog!

Ellas Inspiration 
Familjen Carlssons Renoveringsblogg 
Inredning och Pyssel
Inredningskaos på 45kvm
Inspiration och Design
Livet I Byn
Pysselpralinen
Rosa Hemmet
Syssla
Tjohalias Blogg Om Inredning
Tusen Idéer Och En Fröken  
Vardagstugg 
Vita Ljuva Tankar 


Ny telefon



Jag fick en förfrågan om var jag pysslar. Jag visar nu upp min från början tänkta pysselhörna. Fast i ärlighetens namn pysslar jag aldrig där, utan jag pysslar i stort sett alltid vid köksbordet! Jag har nog alltid varit en köksbordspysslare när jag tänker efter. Det är ju faktiskt lite lustigt. Jag har två skrivbordplatser, denna och så blogghörnan i vardagsummet, men pysslar vid matbordet istället. :) När stolarna i köket är omklädda ska jag visa bilder från platsen där jag egentligen pysslar. Det verkar dock dröja för tyget som jag beställt har inte kommit än!!

På bilden ser ni även ett av mina sommarloppisfynd, en telefon. Jag har egentligen letat efter en svart, men när jag hittade denna köpte jag den istället. Men till det tråkiga! Den fungerar inte med bredbandstelefoni! Så nu står den oanvändbar på skrivbordet och väntar på bättre tider. Jaja, den är ju fin i alla fall!


Utmaning: Våra köksskåp



Visst heter det bättre sent än aldrig? :) Ja, jag tänkte iaf idag anta utmaningen som jag såg (för ganska länge sedan) första gången hos Annelie, nämligen att visa upp en kökshylla med saker man tycker mycket om. Vi har ju inte så mycket kökshyllor, men vi har mycket saker på dem som vi tycker om! Och skulle vi ha fler kökshyllor skulle vi fylla dem med ännu fler saker vi gillar!

Vi har endast ett överskåp i vårt kök (bilden nere till vä), som innehåller tallrikar och skålar. På andra hyllan står favoritskålarna med hjärtan på. Utöver det skåpet och ett fläktskåp fullproppat med kryddor har vi öppna hyllor under snedtaket. Där (bilden uppe till vä) står kaffekopparna som hängt med sedan innan jag flyttade hemifrån samt en mjölkkanna som är fin, men i ärlighetens namn inte så praktisk. På sista bilden (nere till hö) står min favoritkanna från mitt kanske 2:a Ikea-besök i livet, samt acaciaskålar som min mor köpt åt mig i Stockholm.

Hur ser det ut på era favorithyllor och vilka är era favoritsaker?


Ny vecka, ny kamera, ny blomma

Ja det har varit en lång helg med arbete, sociala tillställningar och hemmamåsten så som städ och tvätt. Men nu är det skolvecka igen och rutinerna börjar sakta ta sin form. Det är ju lite svårt när all tid är "fri" och jag och min medförfattare ska lägga upp dagarna och uppsatsskrivandet helt själva. Men vi kör i 150 i början så kanske vi får det lite lugnare sedan! :) Kanske...

Jag har tyvärr knappt hunnit testa kameran, min nya Nikon D60. Jag har inte alls satt mig in i fotograferandets värld än. Och jag som älskar att läsa instruktionböcker har nog bara läst kanske 30 sidor. Men några bilder har jag ju självklart hunnit fota. En hel del kattbilder, och lite bilder på våningen såklart! Det här är bilder på köksbänken som fått en ny Sophora. Dessutom har Village-skålen kommit fram så vi ska komma ihåg att äta mer frukt här i huset! :) Ljuslyktorna är från Indiska.



Har jag missat någon kommentar eller fråga under min frånvaro så ber jag om ursäkt, fråga i så fall gärna igen!


Ibland finns det bara inte tid till att blogga...

...men jag återkommer senast måndag med bilder tagna med nya kameran!! :) Kram så länge!


Nikon D60!

Tro det eller ej, men jag kunde bestämma mig till slut! Precis i denna minut ligger en Nikon D60 på vardagsumsbordet och väntar på att batteriet ska ladda klart! Wohoo! Nu ska här fotas! (Om ca 90 minuter alltså! *suck*)


Bild: Tagen med gamla kameran.


Ny plantering



Jag har gjort en ny liten plantering till köksbordet istället för pelargonen som stod där tidigare. Jag tror att det är någon sorts asblomma jag köpt, men jag är inte hundra säker. Den är i alla fall pyntad med vit marmorkross och några stenhjärtan. Värmeljusstakarna som älsklingens moster gjort hänger fortfarande med. Vaxduken är från Åhléns.


Nya vardagsrumsgardiner



Ja, det blev aldrig några sommargardiner i år, utan Ikeas Lill-gardiner fick ensamt sila ljuset från södersolen i vardagsrumsfönstret. Men nu när det är höst har de fått sällskap av helt nya gardiner som är sydda av ett rea-tyg. En hundring för nya gardiner känns som rätt kurs! Bilderna ger inte färgerna riktigt rättvisa, men de går i vitt, beige, svart och en varm brun ton. Och se, Glenne ligger på sin nya mysplats! Ralph tittar avundsjukt på, för han vill oxå gärna ligga i den nya korgen! :)

Uppstarten av C-uppsatsen tar ganska mycket tid för tillfället och jag hinner inte alls kommentera så mycket som jag skulle vilja. Men jag kikar in hos er ändå ska ni veta! :)