Längtan

Längtan... Ibland tror jag att jag drivs av längtan. Och visst är det härligt att längta efter saker, det är det, men just nu känns det som jag håller på att spricka av just längtan. Längtan efter ett hus med en egen trädgård...

Trädgården utanför vår nuvarande lägenhet ligger i en sluttning och består mest av en slänt med några äppelträd. Men utanför vår dörr finns det en liten rabatt där det börjar att blomma för fullt!Jaja, jag får hur som helst hålla till godo, för ett hus finns inte i planerna här i Norge i alla fall. Å vi ska ju vara här till i höst. Men när vi flyttar hem så hoppas jag att vi ska hitta oss ett hus.. med en trädgård... :D


Gamla kära Norrland

Jag saknar verkligen mitt kära Norrland! Men titta vad jag fotade igår i trädgården utanför vår lägenhet! Äppelblom! Helt otroligt! Det är alltså så här det är att bo på sydligare breddgrader där våren verkligen kommer i april! :)Återanvänd påskriset!Att återvinna tycker jag är väldigt viktigt. Vi måste ta vara på naturen innan det är försent! Att återanvända är även det ett sätt att minska belastningen på vårt klot. Loppisar och second hand är bra både för plånboken och för att minska slöseriet och "slit-och-släng"-problematiken. Ibland kan jag känna mig lite sliten mellan att konsumera och värna om naturen. Känner ni igen er?

Jaja... Själv tänkte jag att jag skulle återanvända påskriset nu när påsken är slut, så istället för att kasta det gjorde jag en krans. Här är resultatet! Det var lite klurigt eftersom kvistarna vara ganska torra, men efter lite pill och instickande av småspretiga kvistar fick jag ihop en krans. Den står nu och luktar vår på sängbordet tillsammans med bokstäverna från Miljögården och en icke blommande orkidée.

Apropå återanvändning, kolla in den härliga norska bloggen Charmerende Gjenbruk!


Hopp om vår!Jag sa ju att jag skulle visa upp rea-fatet jag köpte på förra Ålesundsturen när jag hade bakat! Men allt som har bakats här på slutet har fort försvunnit ned i magen innan någon fotografering företagits. Så ni får se fatet tillsammans med några vårblommor plockade på påskpromenad istället!

Fatet köpte jag som sagt på halva priset, men jag har redan glömt vad det kostade... Under en femtiolapp var det i alla fall. Så jag köpte två!! Jag föll för den lite ruffiga keramiken med det gröna mönstret! Det ger känslan att det finns hopp om vår! :)


Vill bara önska er alla en...Krona


Idag på denna låååånga dag har jag påskpysslat lite granna. Men det är inte helt färdigt det pysslet, så jag bjuder på denna relativt nypysslade krona istället. Om jag hade en plättar på tråd skulle den vara placerad tisammans med den, men jag har ingen sådan växt för tillfället. Ska nog spana efter en sådan på Plantasjen (det stavas så här!) så fort jag kan lura med Älsklingen dit! :) Vill ni kika på en lite större krona jag gjort tidigare så kika här.


Det är ju nästan påsk...

...så jag kommer väl kanske undan med att detta blir tredje inlägget i rad med bilder på kvistar! :) Vill bara visa att våren börjar ta sig här i dalen. Här verkar påsken starta redan idag för många, och själv jobbade jag halvdag! Nu ska jag i och för sig jobba hela påsken utom fredag och söndag, men det var ändå skönt med en halvdag mitt i veckan!

En sådan härlig ledig halvdag borde ju egentligen spenderas på pyssel, men det har varit en del övertid på jobbet på slutet så i eftermiddag har jag bara gjort: ingenting! Att bara slappa och återhämta krafterna kan vara otroligt skönt ibland.Något som också ger lite extra krafter är att vi fått veta att vi får flytta till en annan lägenhet här i dalen. Den är under renovering, men vi får nog flytta om en månad ungefär. Det kanske låter jobbigt att flytta igen, men vi har ju bara ett billass med saker så det går nog ganska smidigt. :)

Skälet till att vi flyttar är att lägenheten vi bor i är otroligt omysig och dyster. Det är egentligen ett korttidsboende med tre rum på rad och gemensamt kök, och solen orkar knappt in genom fönstrena då det är en sutteränglägenhet. Lägenheten vi flyttar till är en vindsvåning med stora fönster och fin, ganska stor terass. Ett litet uppköp alltså! :) Flytten resulterar troligen i lite fler inlägg då inredningslustan nog kommer tillbaka!