God jul och gott nytt år!

Nu är jag hemma i Umeå igen på julsemester. Över jul och nyår stannar vi här uppe å jag tror inte att det blir så mycket bloggande under den tiden!

Jag vill passa på att tacka alla er som läst och tagit er tid till att kommentera här på bloggen trots att det under detta bloggår har varit ganska sparsamt med inlägg! Tack till er alla och ha en härlig jul och ett fantastiskt nyår! Vi ses 2010!


Bilder på årets julkort som fick temat rosa, vitt och brunt. Jag hoppas de har kommit fram till alla nu! :) (Allt material kommer från Panduro.)


Tredje advent

Idag tändes tredje ljuset i ljusstaken! Ljusstaken som detta år är tillverkad av en brödform, blockljus, trähjärtan, brunvitt snöre och lite material från skogen. Ja, man tager vad man haver helt enkelt! :) För att förnya mig lite så fick hjärtana prickar istället för siffor!AnnoEn adventsljusstake är verkligen ett måste för mig! Jag har varit slaviskt trogen den traditionen även om jag inte kunnat julpynta så mycket de senaste jularna! Årets ljusstake får ni se imorgon då tredje ljuset ska tändas (oj, vad fort det går!). Idag blir det arkivbilder och några historiska återblickar! ;)

År 2007 så bodde jag fortfarande i min ungmölägenhet. Jag och älsklingen flyttade ihop till vindsvåningen på annandagen så därför det blev inte så mycket julpyntande det året. (Mer info om den ljusstaken här.)

År 2008 så var vi på praktik på Island fram till den 17/12 (om jag nu inte minns fel). Så det året inhandlades ingredienser till ljusstaken på en underbar inredningsbutik i Akureyri. Men fjärde ljuset tändes hemma i Sverige. Å då snabbpyntade jag som en galning! :) (Mer info om den ljusstaken här.)


Det går lika bra med en orkidée

Inte en hyacint så långt ögat kan se! Näe, här på lokala butiken säljs cyklamen, azaleor och amaryllisar, men inte en enda hyacint! Så orkidéen får stå kvar på köksbordet och akompanjera den nyköpta ljusstaken från Ib Laursen och den snabbpysslade mosskudden

Ljusstaken inhandlades nu i helgen på Göteborsresan. Vi upptäckte av en slump att flera affärer i mysiga kvarteren på Haga hade kvällsöppet på torsdagen! Perfekt eftersom vi var på kurs hela dagarna!
Decembersnö1:a december
kom snön hit till dalen. Jag smet ut på lunchen och fotade lite då det numera är mörkt både innan och efter jobb! Så ni för njuta av min dagliga utsikt medan jag åker på kurs till Göteborg. Jag är inte tillbaka förrän söndag kväll så jag passar på att önska en fin andra advent lite i förskott!