Tisdagstema - handgjortÄntligen är sjalen färdigvirkad! Den har hängt med mig de senaste året och varit med på alla resor och äventyr. Det började med att jag köpte garnet i Härnösand där jag gjorde praktik förra vårvintern. Jag började virka på den där men kom inte så långt faktiskt. Den hamnade i virkprojektlådan och glömdes bort ett tag. Men så tog jag med mig virkningen till Thailand och det virkades friskt på flyget dit och sedan hem. Men inte heller då blev jag färdig! Så jag tog med mig virkningen på nästa flygresa oxå, till Island där jag återigen var på praktik. Efter den resan så var det bara ett par varv kvar och det slutförde jag i veckan här i Norge.

Färdigställandet av sjalen känns nästan som en avslutning på allt flängande och farande jag pysslat med på slutet. :) Ja, nu vet jag ju att jag kommer att flytta hem härifrån i höst så det är inte riktigt färdigflängt, men det är ju ända 7 månader på samma ställe! Har jag förresten nämt att vi även har tittat på en annan lägenhet här i byn?! ;P


I ♥ rosaHär är det så grått ute att man kan tro att världen är svartvit idag. Det är alltså helt omöjligt att fota överhuvudtaget. Jag får helt enkelt bjuda på något med färg som jag fotade häromveckan. Nämligen min nya Sony Ericsson W595 Peachy Pink! Jag fick välja en mobil som födelsedagspresent från Älsklingen. En väldigt bra present då det verkligen var på tiden att byta ut min gamla tråkiga telefon! Å nu kunde jag istället välja en rosa! Wohoo! ;D I mina ögon är den helt perfekt både vad det gäller utseendet och prestandan! Jag ♥ den!


"Man tager vad man haver"Det här är min nya blogghörna! Vi bor som sagt i en möblerad lägenhet och vi fick jobba lite för att få det någorlunda mysigt. Men vi tog med lite pyssel och pynt för att piffa upp stället. Och vem har sagt att man inte kan ha en duk på skrivbordet för att öka mysfaktorn!? :) Duken av tyg från Åhléns och ljusstakarna från Lagerhaus fanns i förra lägenheten oxå, men radion från ÖB (tack Jenny för tipset!) köptes in för att ha någon ljudmaskin här i Norge.

Vi trivs bra på nya jobbet, men det tar ju såklart på krafterna att börja på ett nytt jobb. Nya människor och nya rutiner! Den mesta tankekraften går till arbetet, så något pyssel har jag inte orkat med. Men nu är det ju helg och vi ska ladda batterierna, så föhoppningsvis vaknar även pyssellustan till slut! :) Jag såg att de hade fina garner nere på butiken!!

Uppdatering 090810: Kom på att jag glömt skriva att datorn kan bli varm om den står på textilier och inte direkt på skrivbordet!


Ett litet livsteckenTack för alla lyckönskningar! Resan har gått bara bra och både vi och katterna har installerat oss bra. Första veckan har varit intensiv och massa nya intryck och rutiner, men det börjar falla på plats! :)

Vi blev erbjudna att gå en intressant kurs denna första helg i Norge och det kunde vi inte tacka nej till! Så det blir 2 intensiva veckor och kanske inte så mycket bloggande som ni nog förstår! Men jag ville bara ge ett litet livstecken och bjuda på en bild på fjorden vi har utsikt över!