Glad midsommar!


Nu åker jag hem till Umeå på 3 veckors semester (men jag ska försöka blogga lite ändå)!! Jag vill passa på att önska en fin midsommar till er alla med en bild på en smörblomma uppe bland fjälltopparna! Å tack för alla era kommentarer och glada pårop som jag får av er! Det är alla ni underbara människor därute som gör det värt att blogga! Tack!!


Hallen innanför hallenI den inre hallen är ganska liten och inte möblerbar direkt. Här finns dörrar till sovrum, kök och vardagsrum, 2 krokar på väggen en matta på golvet samt något som jag antar är en gammal telefonstation! Kul att den är bevarad! Och den fungerar perfekt till mobilavläggningsplats så den fyller fortfarande sitt syfte.

Den lilla etiketten med telefonnumren till Vaktsentralen går fortfarande att läsa. Ralph han är som en liten vaktsentral i sig när han sitter och vaktar på dörren. Det bor nämligen fler katter i huset vilket han och Glenn har kännt av. Eller så kanske han vaktar så att ingen tar min nya fina väska som jag loppisfyndade tillsammans med Norgeburkarna häromveckan, vem vet?


Hallen innan hallen

Här i lägenheten har vi en yttre hall innan man kommer in i själva lägenheten. Här har vi jackor, skor, fiskespön och annat skrymmande. Skönt att slippa ha det inne i lägeheten! Här står en himlarns fin byrå med matchande spegel. De skulle gärna få följa med mig hem! :)

Apropå hem så åker vi hem till Umeå på semester i 3 veckor, med start på fredag! Torsdagkväll efter jobbet blir det 100 mil i bil, men då hinner vi vara med på midsommaraftonsfirandet! Härligt!Brädan ni ser bredvid byrån hittade jag på en promenad längs ån här i dalen! Man hittar inte bara lupiner och patinerade lerkrukor (jag hittade en fin sådan vid glasinsamlingen häromdagen) när man går på tur! Jag blev överlycklig över plankan med oändliga möjligheter, medan Älsklingen var lite mer tveksam över fyndet! :D Nu står den och väntar på vad jag ska göra med den... Någon som har något kul förslag?Norgesglass

När vi var på loppis förra helgen spanade jag efter Norgesglass, eller Norgeburkar på svenska. :) Och jag fann ett par fina! När vi kommit hem sa Älsklingen att han även sett större sådana burkar inne på loppisen, men de missade då jag! Attans! Det får bli en retur till loppisen alltså! Tur att älsklingen också gillar loppisar!Vi hade besök från Sverige i helgen och det blev inte mycket bloggning alls! Just nu känner jag mig sliten av jobbet och att vara långt hemifrån men det piggade upp en hel del att få besök! Och så har jag ju faktiskt semester i 3 veckor snart! Nästa torsdag efter jobbet åker vi raka vägen hem (eller så rakt det går i alla fall)! Sen har vi fått förlängning av vikariatet till augusti 2010. Oj, det känns konstigt att tänka att vi ska vara kvar här i Norge så länge... Det återstår helt enkelt att se.


Tisdagstema: sliten

Positivt sliten efter en härlig helg med beök från Sverige och fantastisk sightseeing!
Negativt sliten av hemlängtan och saknad efter familj och vänner...


En annan del av köket

Tack för era fina kommentarer om utsikten! Det blir lätt vardag att bo i en sådan härlig miljö som vi gör, men ibland blir man påmind om hur vackert det är bland fjäll och fjordar!

Vi går ofta på promenad här i dalen och nu när sommaren börjar komma så växer det en hel del blommor längst vägkanten! Riktig lägenhetslyx är det att kunna plocka hem ett fång med lupiner! Jag ska se till att ha en bukett i köket hela lupinsäsongen!! :)Det mesta på bilderna är redan visat tidigare... Egengjord krans, bokstäver från Tante Bruun/Miljögården och klot från Plantasjen.


KöketIgår fick ni en tjuvkik på kökstapeten... Här kommer hela härligheten! :) Helt galet blommigt och färgglatt! Men jag har börjat vänja mig och trivs riktigt bra i köket. Konstigt då jag inte är så förtjust i orange (ja, det är tur att det inte är knallorange utan en mer dov ton)! Men grönt gillar jag i nästan alla nyanser, och stolarna är rätt läckra! Min dröm om ett pastell-kök a´la Leila gick tyvärr i stöpet. Nu blir det galet blommigt blandat med vitt och olivgrönt istället! :)


Pingsthelg

Ja, då är helgen snart över... Här i Norge har vi lite kvar av pingsten då även annandagen är röd! Här har man slagit på stort och är ledig både på nationaldagen och annandag pingst! ;P Vädret har varit fantastiskt och det är nästan skönt att denna dag varit lite disigare och svalare! Huden är i alla fall nöjd över det! :)Vi har spenderat helgen med en tur in till staden. Där fyndades lite på loppis och lite på vanliga butiker. Bilder kommer! Sen har vi mest intagit ryggläge på terassen! Den har vi inte pyntat så mycket då vi ska åka hem 3 veckor på semester i juni/juli, men några penséer får liva upp lite grann!

Vi har faktiskt 2 cafégrupper på terassen. Vi tog med vår egna från Sverige (på bild) och sedan så hade hyresvärdinnan faktiskt ställt upp ett litet bord och 4 stolar till oss! Härligt med valmöjlighet! :) Terassen når vi förresten från köket, kika noga så får ni en smygkik på kökstapeten! :)