Vår inne, vinter uteJag plockade även in lite björk/påskris i helgen. Det var tur att jag tog in lite vår i lägenheten för ute snöar det då idag. Ingen vårkänsla ute alltså! Påskriset tänkte jag skulle prydas med några prickiga glasägg! Jag ska bara måla dem först!

Kan ni förresten tänka er att Glenn inte gillade att bli fotad när han var liten kattunge! Nu verkar han ha förvandlats till värsta linslusen! :)


Kvistar och halva priset!
På senaste turen till staden så hittade vi en butik med konkursutförsäljning. Allt på halva priset! Det var väldigt utplockat, men två exemplar av denna skål fanns kvar! Den ena norpade jag fort tag i! :) Jag har spanat på en sådan skål ett bra tag nu och blev riktigt nöjd över mitt fynd! Så nu måste här bakas så den får fylla sitt syfte! Jag hittade även två fina gröna tallrikar/kakfat på samma ställe som jag skall visa upp en annan dag! Kanske när jag bakat... ;)

Här i köket är mysfaktorn inte så hög tyvärr. Jag blundar tex för låtsatskaklet av platmatta, huvva!! För att göra en liten insats plockade jag lite kvistar när vi var på fisketur igår. Eftersom det inte finns några vaser här så fick en burk piffas med lite brun-vitt snöre! En otroligt billig stämningshöjare måste jag säga!


Hoyorna är medJapp, jag lever och mår gott i Norge! Men blogg/pysselinspirationen är lite på sparlåga just nu... Sen har jag virkat till mig en virkflammation i axeln tror jag! :P En till sjal och en på börjad halsduk och en mormorsfilt. Jaja. Jag njuter dock av era bloggar därute och samlar inspiration från er och från våren som sakteliga börjar komma här i dalen! Jag har redan börjat klura på lite pyssligheter! Sen har jag just lagt en beställning på Panduro! Jag höll nästan på att missa deras REA, ve och fasa! :)

Så länge bjuder jag på bilder på tre av hoyorna som följde med på resan. Den nedersta är en för mig ny hoya som jag, till Älsklingens suckande leende, köpte precis innan vi flyttade hit. "Men jag har ju velat ha en sådan sort så länge..." :)

Älsklingen begränsade antalet växter som fick följa med till Norge. Det blev efter mycket vånda tre orkidéer, fyra hoyor och en hjärtan på tråd. Resten av mina mest älskade blommor är på dagis hos svärmor, medan några är under skötsel av vår hyresgäst. Det var så många att jag inte ville lägga bördan på en person! :)

Förresten! Tack för alla fina kommentarer och förlåt att jag är så dålig på att kommentera och svara! Jag har inte glömt er!


Norgeköp


Jag har spanat in en del härliga inredningsbutiker här i krokarna. Och då menar jag ca en timmes bilfärd från dalen där vi bor! :) Ålesund är som sagt närmaste staden och där finns ett par fina affärer. Sen finns det ett shoppingområde en bit hitanför stan där bla Panduro, Åhléns, CO och några nya stjärnor återfinns.

Inga stora inköp har gjorts än, men två små bokstäver har inköpts från butiken Tante Bruun. Jag valde min och Älsklingens initialer och nu skulle jag bara vilja ha ett passande &. De pryder nu kanten på furuhalvpanelen i sovrummet. Tänk om den hade varit vit! :D


Jajamensan...


...det är lite mycket just nu! Det kostar på att flytta till ett annat land och börja på ett nytt jobb! Dessutom det första arbetet efter examen! :) Men något som ger lite extra energi är att vårtecknen börjar komma redan här i dalen! När man som jag är från Norrland så har man ju inte varit bortskämd med det tidigare! :) Dessa härliga snödroppar är från trädgården utanför våran lägenhet!