Hur tänkte jag!?Vardagsrummet är så pass stort att det ryms ett matbord. Perfekt, eftersom det inte ingick något skrivbord har det blivit datahörnan till vardags! Här i vardagsrummet finns det ett stort fönster (på bilden) och två små fönster på varsin sida under snedtaket (ena visade jag häromdagen).

När vi var här och kikade på lägenheten frågade hyresvärdinnan om vi ville att hon skulle skruva upp en gardinstång i det stora fönstret. Vet ni vad jag svarade?!? Jag ville vara till lags och svarade: "nej, det går så bra så". Men, hur tänkte jag då? Jag vet inte alls! Nu ångrar jag mig såklart och det slutar väl med att stackars älsklingen får stå och handskruva upp en stång åt mig! Det blir nog inte så snyggt om man limmar upp gardinerna i fönstret! ;D Å gardiner vill jag ha!


Fjord och fjällJag skrev ju om utsikten igår. Det jag inte nämde var att vi faktiskt har utsikt över fjord och fjäll i alla rum! Detta är nog den bästa utsikten vi någonsin kommer att ha! :) Å på terassen är det fin utsikt över båthamnen! Om det inte spöregnade idag skulle ni fått se en bild därifrån! Nu får ni istället se somrumsfönstret som jag fotade i helgen (då det var sol)!


Nya lägenheten

Lägenheten vi har flyttat till är en 2:a på uppskattningsvis 50-55 kvm. Det är en väldigt mysig vindsvåning med takterass i ett gammalt hus. Den har nyrenoverat badrum och är nymålad och uppfräschad, men med vissa gamla charmiga (och en del mindre charmiga) detaljer kvar. Ni kommer att få se både och, jag lovar!När man bor möblerat, som vi gör idag, så kan man ju ha väldigt tur och såklart väldigt otur med inventarierna. Förra lägenheten var ett hopplock av mest gammalt rat, medan det i denna lägenhet finns en del guldkorn. Som denna fåtölj till exempel. Den hade gärna fått följa med hem när vi har jobbat klart här i Norge (fast kanske med ett annat tyg tror jag)! Ja, jag skulle gärna ta med utsikten för den delen också! :D


FärdigflyttadNu har vi flyttat
 till nya lägenheten och städat ur förra lägenheten. Mycket skönt! Det tog inte så lång tid då vi inte har några möbler här i Norge. Tre luftiga billass och vi hade flyttat alla våra saker! Tänk vad lite grejor man behöver egentligen! Bra tankeställare för en materialist som jag! :D

Vi har inte helt kommit iordning, det är som vanligt att det riktigt tråkiga måste få ligga till sig ett par dagar innan jag tar tag i det! :) Men jag har iaf plockat lite blommor som får pryda köksbordet. När det inte finns någon blomsterbutik så får man plocka själv!! Och nej, jag har inte strukit duken! :) Men om man inte har något strykjärn så är man väl ursäktad!? ;)

Fler bilder kommer såklart! Nu ska jag ta en bloggrunda innan jag fortsätter packa upp de tråkiga lådorna!!


Att blogga eller inte blogga?

Ja, det är ju just frågan när man känner att man inte har något att ge i inspirationsväg... Jag har i alla fall bestämt mig att svaret är "ja", jag ska fortsätta blogga! Men jag tar en liten inläggspaus tills vi har flyttat! Vilket blir inom ett par veckors tid! Jag längtar!Så länge får ni kika på världens enklaste blomstöd/spaljé som består av 3 ihopsurrade och böjda ståltrådar som sedan är nedstuckna i krukan. Väx nu blomma, väx så du blir en fin grön boll i nya lägenheten! ;)

Uppdatering 090518: Ja, inte kan jag räkna inte! Det är ju 4 ihopsurrade ståltrådsbitar som ni uppmärksamma kanske redan märkt! :) Jag passar även på att berätta att växten är en Plättar på tråd samt att vi ska flytta nu på onsdag! Hoppas internet kommer igång fort! :)


Mmm... Mårbacka!När jag var hemma kunde jag inte låta bli att köpa mig en Mårbacka-pelargon! De är ju så underbara! Kanske att den får hamna på terrassen när vi flyttat... Tyvärr har vi inte fått besked än när vi får flytta, men jag hoppas att det inte är mer än 2 veckor bort!

För ett tag sedan knåpade jag ihop insekten som står på fönsterbrädan. Det var tänkt som en mygga, men jag tycker nog den är mer lik en fluga! Ja, den får i alla fall stå där ett tag, så får vi se om den får flugögon istället för stickar-snabeln (eller vad det nu heter som myggan har)! ;D


Sverigesemester

Jag har varit hemma en vecka, men nu är jag tillbaka här borta... Ja, eller hur man nu ska säga?! :) Jag vet knappt vad som är hemma och borta längre! :D


Det har varit superskönt och välbehövligt med en veckas semester och jag och älsklingen har mest tagit det lungt. Det beror i och för sig till stor del på att vi blev förkylda, men men... Vi har hursomhelst njutit av Sverige, ledigheten och förstås alla nära och kära! :)