Jag är inte bitter...

...eller jo lite grann! :) Jag sitter och längtar efter mina julkartonger med pynt som finns hemma på en ladugårdsvind i Västerbotten. Men men, jag får klara mig utan dem iår! En desto bättre anledning att köpa nytt pynt kanske?! ;D Här får ni i alla fall se en bild från förra julens vardagsrumsfönster. Å så har jag ju julpyntat lite här på bloggen också som tröst! :)

Göteborgstips & en sjal

Nästa torsdag till och med söndag bär det av på kurs genom jobbet igen faktiskt (appropå förra inlägget). Denna gång går resan till Göteborg! Så därför efterlyser jag tips på mat och shopping och övriga sevärdheter! Gärna nära Vegagatan då det är där kursen hålls. Det kommer egentligen inte bli så mycket tid över för flanering men i bästa Fröken Fräken-anda kommer jag att försöka hinna med så mycket som möjligt utöver kurstimmarna! :)En bild bjuder jag också på. Ett bildbevis på att hösten här är varm och grå precis som min nuvarande älsklingssjal. Det är inte resultatet av garnnystanen i förra inlägget utan en sjal jag gjorde färdig i våras. I all ärlighet påbörjades den någon gång under hösten 2007, så det var lång tillverkningstid på den! :) Den är virkad efter samma mönster (bara stolpar) som denna sjal, men med mindre virknål och en massa fransar.


TygväskaI våras när jag skulle på kurs genom jobbet så insåg jag att jag inte packat med en enda väska som rymmer ett A4 hit till Norge (och det är inte för att jag har brist på sådana då väskor är en av mina största laster)! För att inte behöva åka på kurs med en plastpåse i handen så snabbsydde jag ihop denna tygväska av lite gamla tyger.

Min första tygväska fick bli blårandig på utsidan och beigefärgad på insidan och den kan vändas vid behov. Den var faktiskt riktigt enkelt att sy... när jag hade gjort fel några gånger! ;P Jag sydde under tidspress på frihand utan mönster vilket inte alltid är det snabbaste sättet har jag märkt!

I väskan ligger nu garnet till helgens nypåbörjade pysselprojekt. Och i bakgrunden ser ni att min Mårbackapelargon envisas med att fortsätta blomma! Det är faktiskt en dagsfärsk bild så det lutar åt en rosa advent här i Norge! :)


Rundetårn i Köpenhamn


Tillbaka från Köpenhamn (ja, eller egentligen kom vi ju hem för en vecka sedan). En riktigt trevlig stad som jag absolut skall besöka igen! Det blev inte så mycket shopping dock, utan mest sightseeing i denna vackra kulturstad!

I övrigt så rullar dagarna snabbt på mot jul och vi kommer att bli bortskämda med ett jullov som heter duga. Ledighet från den 19:e december till den 3:e januari! Det är annat mot mina tidigare jular i butiksbranchen! :) Å såklart firas julen på hemmaplan i Umeå!Avslut

Nu avslutas serien med bilder från vår förra lägenhet. Sist ut är badrummet. Det är sedan dags att stänga kapitlet "vindsvåningen" och fortsätta historien här i dalen i Norge. :)

Att rensa hela bildarkivet från både den gamla och den nya kameran har varit som en rensning och bearbetning av flytten från hemstaden. På ett sätt är jag lite bitter över att inte bo kvar, men på ett annat sätt så känns det helt ok. Det är hursomhelst skönt att leva här och nu. 

Jag ser framför mig att så länge vi bor här kommer inredningsbloggeriet kanske bli lite eftersatt. Men jag lovar att pyssla desto mera!By the way! Tips på shopping i Köpenhamn mottages tacksamt! (Framförallt tips inom inrednings/pysselkategorin, men gärna övrig shopping oxå!) Vi ska nämligen på weekend dit i helgen! Avresa torsdag så tipsa så snart som möjligt!! :)