Gott nytt!Gott nytt år på er alla! Snart börjar ett nytt år som för mig nästan är helt oskrivet! (Läs: återigen arbetssökande.) Det finns hur många möjligheter som helst vilket faktiskt är riktigt spännande. Ingen slentrian här inte! :D Kram till er alla!


Å vips så var julen över!Fort var det gjort och så var julen överstökad. Paketinslagning var det som vanligt den 23:e med rimstuga och tejp överallt! :) Här ser ni några av resultaten i rött och vitt. Ett bra tips om ni ska slå in stora paket, som inte papperet räcker runt, är att först slå in kanterna och sedan slå ett brett band över mitten av paketet. Så blir det inga fula skarvar!

God fortsättning på er!


Trevlig helg!

Från favoritplatsen i vardagsrummet: Glenn önskar er alla en trevlig helg!Här skall även granen stå. Den ska kläs ikväll! Rött och guld är melodin!


PepparkakshusetHär kommer en närmare bild på årets pepparkakshus. Efter egen ritning knåpade vi ihop det lagom till första advent. Det vi dock inte tänkte på var att pepparkakorna faktiskt svullar ut lite under gräddningen, så skorstenen fick tjocka lager med kristyr för att passa på taket. :) Pyntningen är enligt tradition designad efter devisen more is more!


Nya kuddfodralI helgen sydde jag nya kuddfodral av tyget Berta (från det gulblå varuhuset långtlångt borta). Lagom kökshandduksjuligt i soffan! Julpyntet har förresten så sakteliga börjat smyga sig in i lägenheten. Ett pepparkakshus kan ni skymta brevid tv:n. Kikar ni ännu mer noga ser ni att orkidéen på bordet har fått en ny juligare tygkruka. På "loppisbordet" har jag dock inte julpyntat, det rymms inte så mycket mer där! :) Men en litografi av Berit Markevärn har tagit plats och två blommor har fått ny placering.

Visst är det kul när man nyflyttat och får flytta runt och placera tills man är nöjd! Eller vad tycker ni? Ralph inspekterar alltid när något är nytt eller flyttat! Verkligen nyfiken i en strut...


Om lägenheten


Glasvas House Doctor - loppis. Vas Uppsala Ekeby - loppis.
Ägg - minns ej.


Kanske är ni nyfikna på lägenheten vi flyttade till för en dryg månad sedan. Det är en tvåa60 kvm. Lite mindre än vi tänkt oss, men ett bra alternativ medan vi letar större! Den består av hall, klädkammare, sovrum samt vardagsrum och kök i öppen planlösning. Sen har den de två måsten som stog på min önskelista: tvättmaskin och diskmaskin. Efter att ha bott med båda tycker jag att det nästan är omöjligt att klara sig utan dessa lyxartiklar. Att sedan lägenheten har stora fönster med rejäla fönsterbänkar är ännu ett plus i kanten.

Hittills har vi målat om i klädkammaren och sovrummet. Näst på tur står väggarna i hallen och kanske kommer det en köksrenovering pimpning av köket nästa år. Vi får se vad vi får lust och tid till!Ragnhild och julen har flyttat in i sovrummetSovrummet
var knallarns rött när vi flyttade in. Inte i vår smak, så vi målade grått. Ragnhild heter färgen, härligt va?! Här inne är det för tillfället julpyntat med randiga textiliter och tyghjärtan. Lampan från IKEA köpte jag i somras när vi inte ens hade någonstans att bo. Men jag har älskat den sedan jag såg den för första gången, så jag köpte 2 bara för säkerhets skull! Nu saknas bara passande sängbord, för det ni ser på bilden är badrumsbänken Molger. :)Ingen jul utan hyacinter

Den absolut viktigaste julblomman för mig är hyacinten! Amaryllis, julros och julstjärna i all ära men utan hyacintdoften så blir inte julstämningen densamma. Sen är de ju så oömma och lättskötta, man kan ju klämma ner dem i nästan vad som helst och knappt behöver de något vatten. Sen blir de ju så fina till grönmossa!Tänkte avsluta dagens inlägg med att förtydliga att denna blogg är 100% fri från dold reklam, produktplacering och sponsrade inlägg. Väljer jag att nämna en produkt, butik eller ett märke så gör jag det för att jag själv vill och inte för att jag får någon form av ersättning för det. Väljer jag att skriva om något efter påverkan av tex ett pressmeddelande så anger jag det tydligt i det inlägget (det har i och för sig inte hänt ännu, men skulle det göra det så får ni veta det). Vanlig reklam finns dock på sidan.