En norsk hundringEn av mina favoritlampor är Le Klint 332. Jag har länge velat ha 2 stycken som sänglampor. Jag har spanat och spanat på loppisar men inte haft någon tur hittills. Men sist vi var på loppistur i Ålesund så hittade älsklingen detta exemplar! Visserligen utan skärm men till det blygsamma priset 100 Nok! Helt ok enligt mig. :) Så nu saknas bara en lampa och 2 skärmar!


Månad för månad

Januari: Jag startade året med en stor pyssel- och blogglusta, som inte riktigt blev av tror jag. Jag och Älsklingen tog båda examen i mitten av januari, och i brist på jobb i Umeå sökte vi jobb i Norge.

Februari: Vi blev erbjudna varsit 7-månaders vikariat i en dal utanför Ålesund i Norge. Vi hyrde ut vår kära lägenhet i Umeå i andra hand, fyllde vår kombi med allt vi kunde och flyttade in i en möblerad lägenhet som vi fått via det nya jobbet. Jag virkade klart en sjal som blivit flitigt använd under året.

Mars: Första snödropparna såg vi i början av mars. I övrigt så var det grått, grått, grått ute och inne i den mörka lägenheten vi bodde i. Vi började längta till en annan lägenhet, vi visste om en annan fin lägenhet som höll på att renoveras när vi flyttade till dalen.

April: April var vacker, med videkissar, vitsippor, tulpaner och äppelblom. Jag hittade lite mer pyssellusta. Påskpyssel, ståltrådspyssel och återvinning av påskriset var på tapeten. Vi började uppskatta att gå i fjällen.

Maj: Vi flyttade till en ny läghenhet i dalen. En ljusare, finare möblerad och mer inspirerande boplats som vi försökte göra till vår egen efter bästa förmåga. Men vi längtade ändå hem. Massor!

Juni: Vi hittade en del härliga loppisar att besöka i Ålesund. Sen var det semester. Hemma. I Umeå! Där vi fyndande en hel del på loppis också!

Juli: Jag pysslade ihop en bricka med hjälp av sprayfärg och stämplar.

Augusti: Vi skulle egentligen flyttat hem, men eftersom vi fått förlängt våra vikariat slutade månaden med en blixtvisit hem för att städa ur lägenheten och magasinera alla saker istället.

September/oktober: Jag rensade hela mitt megastora fotoarkiv på datorn och på bloggen bjöd jag på återblickar från gamla lägenheten.

November: Vi var på semester i Köpenhamn. Och jag plockade fram virknålen igen. Virksuget brukar ju komma till hösten!

December: Första snön kom första december. (Men låg inte kvar hela månaden tyvärr.) En jobbresa till Göteborg gav en del julstämning. Men jag julpyntade inte så mycket pga att allt pynt var kvar i Umeå. Sen blev det långledigt över jul, för första gången på 8 år!Nytt år nya möjligheter


Här är det kallt. Rutan i trapphuset är helt täckt i frost.

 


Ja, eller egentligen har ju varje ny dag nya möjligheter. Det gäller ju inte bara nyåret. Men vi behöver kanske ett mentalt bokslut då och då. En extra chans att starta om. Jag vet inte...

Det senaste året har för mig varit ett långt år på många sätt. Mycket funderationer om vad som är viktigt i livet har föregått. Om jag hittat några svar? En hel del.

Bloggen får iallafall en liten nystart med lite krispigare design. Själv fortsätter jag i samma spår som tidigare. :)