Påskpynt i svart och vitt


I köket är temat för påskpyntet svart och vitt. Jag har inte ansträngt mig så hårt i pyntandet då vi ska till svenska fjällen över påsken. Men jag piffade i alla fall upp kvistarna som redan stod i köket med urblåsta ägg som jag stöpplat (dvs kökssvampat) med vit hobbyfärg för att få lite struktur på.

Sen hittade jag igen två ägg som jag hade format i självtorkande lera förra påsken. De var omålade, men nu målade jag dem vita med svarta prickar. Prickarna gjorde jag med hjälp av en stämpeldynefärg och en tops. Det var ett ganksa smidigt sätt att få jämna prickar, något som kan vara lite klurigt med hobbyfärg och pensel.Vändbar kruka av tygSöndagarna är inte bara bra till att promenera och filosofera, utan det är riktigt bra pysseldagar också! Igår sken solen äntligen efter flera veckors snöande och regnande! Pyssellustan infann sig och jag sydde en vändbar kruka till påskliljan. Den står nu inringad av förra årets påskris. Ja, ni som följt mig sedan dess minns kanske att jag knåpade ihop en krans av påskriset som blev kvar efter förra påsken!

Pelargonerna
som jag så bryskt planterade om, beskar och tog sticklingar av för två söndagar sedan verkar ha klarat den hårdhänta behandlingen. För de skjuter nu skott för glatta livet! Sikken tur! :)


Söndagsfunderingar om fritid


Jag läste eller hörde någonstans nyligen att vi i västvärlden aldrig haft så mycket fritid som nu... Fri tid. Det låter så fantastiskt härligt när man hör det som två ord istället för ett. Fri tid. Men vad gör vi med denna fria tid? Vad fyller vi den med då stress numera är närmast en folksjukdom?

Jag var på kurs häromsistens och en av föreläsarna sa att vi har tid till allt vi vill, ytterst handlar det bara om prioriteringar. Det lät så himla befriande. Det gav mig insikten om att det faktiskt är jag själv som har makten över min egen tid. Makten, och såklart då även ansvaret! 

Den senaste tiden har det pågått massivt tankearbete här i dalen. Och kontentan är att det äntligen är dags! Vi flyttar hem den 7:e maj! För att återta tiden och fritiden! Vi skall göra vårt bästa för att fylla dem båda med saker som verkligen betyder något!

Uppdatering, 100321: Bildtexten föll bort: Frösådden den tar sin tid. Här kommer såsmåningom timjan och basilika.


Virkat

Vad hände egentligen med garnet jag bloggade om i november?! Jo, det blev en halsduk till Älsklingen. Mönstret är något modifierat efter detta (klicka för att se en underbar filt). Åtgång ca 5 nystan, Juvel 50 gr, för er som blev sugna! :) Hallmöblen har förresten fått flytta in i vardagsrummet.