Vårteckensutmaning 2011


I år tänkte jag vara med i Humlebackens vårteckensutmaning. Tanken är att dokumentera de vårtecken man finner under helgen. Klicka på bilden i sidospalten för att läsa mer.

Dagen idag var verkligen en perfekt dag för att starta med denna utmaning, för idag har jag upplevt flera vårtecken:

♥ Det var ljust när jag klev upp
♥ Takdropp
♥ Första joggingrundan
♥ Solen värmer faktiskt lite granna

Men det som ändå är det största vårtecknet enligt mig är det jag har försökt fota på bilderna ovan. Nämligen dammet. Ja, för mig är det i alla fall en vändpunkt när det har blivit så pass ljust att man börjar se att det är dammigt inne igen! :)


Andra varvetDet är en passande titel idag. Många saker som speglar sig i dagens vårsol (en liten strimma ser ni väl?!) har fått en andra chans här hemma hos oss. Kanske krävs en förklaring... Andra Varvet är det fyndiga namnet på en sommarloppis i ett gammalt båtvarv här i Västerbotten, där man kan lämna in sina gamla saker för försäljning. Och man kan såklart fynda bland det inlämnade. Jag brukar själv göra det sistnämda, men borde nog även starta med det förstnämnda nu när vi bara har 60 kvm att sprida ut oss på!

Vad på bilderna är då inne på sitt (minst) andra varv? Korgen och med filtar och nysilverfatet under lerkrukan är faktiskt inköpta på Andra Varvet. Den spretiga blomman, en Nattens Drottning, är också inne på andra varvet då den är uppdriven av en stickling från min mamma. Den söta ängeln i lerkrukan har även den fått en ny möjlighet. Den satt på ett julkort som en vän pysslat ihop. Men istället för att ligga i julkortslådan plockade jag lös henne och ordnade en trevligare plats! Och sist men inte minst. Ett blocketfynd är lägenhetens senaste tillskott. Ett plåtskåp a la IKEA PS. Kärlek vid andra ögonkastet och det blev ett inköp. Här får Älsklingen ha hur mycket oreda han vill! ;P

Uppdatering 110311: Såklart borde jag skrivit var Andra Varvet ligger! Det ligger i Sikeå Hamn och på nätet hittar du det här.


Mental spinn på odling

Alltså, jag är expert på att gå igång på saker och ting. Har jag fått något på hjärnan så klistrar det sig gärna fast som rosa hubba-bubba. Jag fastnar lätt i mentala ekorrhjul, men efter några varv i hjulet brukar det komma ut ganska bra idéer faktiskt! :)

Just nu spinner jag igång på allt som heter odling och trädgård. Jag gör upp planer på allt från hur balkongen skall beodlas till hur det fantasi-stora växtuset i den fantasi-stora trädgården skall inredas. Jag har sagt det förut, jag säger det igen, jag längtar efter en egen trädgård. Egen jord att gräva i!

I väntan denna drömträdgård tänkte jag gå all in balkongen i sommar. Kryddor, tomater, lavendel, krasse, sojabönor och såklart pelargoner. Frön är inköpta så det är bara att jag står mitt kast senare i vår. För det är ju ganska skrymmande med frösådd! :)

Lite vårkänsla behövdes denna iskalla vecka, så jag har pysslat lite med pelargoner. Mårbackan som har övervintrat på fönsterbrädan blev igår nedklippt till 10 cm och uppdelad till flera sticklingar. Jag har även köpt två små pellissticklingar som skall överrösas av kärlek under våren. Det är en beprövad Mary och en ny stjärna Nikolaj. Och jag kör den hårda skolan. Alla knoppar skall knipsas bort på våren! De tar för mycket energi så här tidigt, tyvärr. :) Jag har dessutom gett mig ut i en angränsande bloggsfär den här veckan. Trädgårdsbloggarna. Jag har hittat flera fina och jag tänkte tipsa om några: Mitt haveliv, Isas trädgård, Naturliga ting trädgårdsblogg. Tipsa gärna om du har någon favorit!


Söndag = vilodag?Är söndag en vilodag? Ibland, men det är även superbra dag och dra igång och kanske till och med slutföra hemmapysselprojekt! Här hemma ligger en kommande badrumshylla på köksbordet för svartmålning och den ska snart få trängas med symaskinen. Jag tänkte nämligen sy lite fler kuddar till soffan. Ska temperaturen smyga sig ner under -20 i veckan så passar det bra med en mysvänlig soffa. Och för att trotsa termometerns antivår-propaganda så har jag köpt ett fång lila tulpaner att njuta av!


Nysytt

Nu är gardinerna klara och ordentligt upphängda. Det tog lååång tid att bestämma mig för tyg och modell. Som tidigare nämnt skulle tre fönster i vardagsrum/kök prydas och jag ville ha samma gardin i alla. Till slut bestämde jag mig i alla fall för en rull-upp med breda band i vitt linne. Enkelt så det förslår. Men, alla handlingar har konsekvenser! Nu blev jag ännu mer sugen på att tapetsera om! :)


Hallen mot matplatsen


Från hallen ser man rakt mot matplatsen. Denna L-formade hall är inte helt lätt att möblera, och om vi inte hade förvaringsbehov så skulle den fått vara omöblerad. Nu står i alla fall den tidigare kontorsmöbeln här, två högblanka överskåp från det gulblå med ett tillsågat hyllplan uppepå. Rymmer både starka drycker och våffeljärn! :)

Matplatsen har samma gamla bord som tidigare. Stolarna är klädda med Mairotyg som är behandlat med textilimpregnering, värt varenda krona. Här och i övriga fönster i kök/vardagsrum (som ni ser i inlägget nedan) skall det upp gardinger inom kort!