Focaccia
Brödet jag bakade häromdagen blev supergott och jag tänkte dela med mig av receptet som jag hittat på recept.nu och omarbetat lite. Ja, garneringen går ju att variera i oändlighet och själva brödet var inte alls svårt att baka. Å det går bara bra att frysa. Smaklig spis!
Ingredienser
7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
Garnering
svarta oliver
soltorkade tomater
färsk timjan
flingsalt
olivolja
Gör så här
♥ Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.
♥ Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.
♥ Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter.
♥ Strö över timjan, oliver och tomater och tryck ner dem lite i degen. (Jag hade inte tryckt ner tomaterna ordentligt å de blev nästan lite brända.) Salta och stänk över olivolja efter smak.
♥ Grädda cirka 15 minuter på 225 grader i mitten av ugnen.
Såg verkligen gott ut och verkade inte allt för svårt!
Trevlig helg/ Annelie