Borta/hemma i helgen

Vi ska hem på en långweekend nu i helgen, hem till Sverige alltså! Det innebär att denna och nästa vecka blir kortveckor på jobbet! Skönt!! Det känns att det var länge sedan vi hade sommarsemester nu, så en liten minisemester skall bli härligt! :) Så nu ska jag hem och hämta IKEA-katalogen så jag också kan tycka till! :DÄlsklingen har blivit uppskattad på jobbet
med en bukett som helt och hållet matchar köket! :)


Från mässing till svartDessa trevliga ljusstakar var de jag hittade på loppisen förra helgen. Då var de dock mässingfärgade, vilket nu är årgärdat! De fick bli svarta som kontrast till allt det vita i vardagsrumsfönstret. Jag funderade på att spraya dem vita ett tag, men då hade de bara försvunnit in i bakgrunden! Å vill jag ha dem vita senare så är det ju bara att ta fram sprayfärgen igen! :)


Kärlek vid första ögonkastetHär kommer bilder på mitt impulsköp! Det var det absolut första jag såg när jag kom in på Fretex (norska Myrorna) i lördags. Det är inte något antikt eller värdefullt kvalitetsporslin direkt och det var ganska dyrt för att vara loppis, kanske det dyraste loppisköp jag någonsin gjort till och med... Men titta på mönstret!! Orkidéer! Jag var bara tvungen, magkänslan sa: köp! Å det gjorde jag. 300 norska coronas fick jag laxa upp för 36 delar, men det tycker jag att det var värt! Jag hade nog ångrat mig i många år om jag låtit det stå kvar på hyllan! :)


Kärlek till hjärtan rostar aldrig

När man talar om... fyndande! I helgen blev det lite fyndande faktiskt. Bland annat 2 finfina rostiga hjärtan för 4,50 norska kronor styck! På ett sånt där reabord på en blomsteraffär faktiskt! Perfekt till mina hoyor som varit pyntade med allehanda olika hjärtan de senaste året! :)
Sen tog vi en loppisrunda också. Jag köpte pysselobjektsljusstakar och så impulshandlade jag en kaffeservis. Vilken tur då vi har så himla mycket besök här i Norge!! Ja, det var ju såklart ironi! ;P Den kommer nog att åka ner i en låda ett tag tror jag. Men jag ska självklart fota och visa den här på bloggen först! :DDrömmen om en trädgård

Tänk om man hade en liten liten täppa, umpa umpa fallerallera!Men nu har jag inte någon täppa, så jag får njuta av att plocka in penséer från den ensamma lilla krukan ute på terassen. Drömmen om en trädgård lever dock vidare och jag hoppas på att nästa sommar, då ska jag ha en alldeles egen täppa med alldeles egen jord att gräva ner fingrarna i! :)


Konsten att fynda

Jag är inte speciellt förtjust i att gå på rea egentligen. Trångt och stojigt och dessutom köper jag ofta något jag sedan inte använder bara för att det var billigt. Men jag tycker ju ändå att det alltid är kul att fynda

Loppis är ju såklart det ultimata fyndarstället, speciellt billiga på-landet-loppisar. Sedan gillar jag även sådana små undangömda reabord på inredningsaffärer. Där brukar jag ofta fynda saker som jag gillar även när jag komit hem!

Så även sist när vi var in till byn (ja, stad heter ju by på norska, visst är det konstigt!). Jag fyndade fina halvlinnekuddarKremmerhuset Ting og Sånt i grått och olivgrönt för en norsk tia styck! Bra pris utan trängsel! :) De pryder nu soffan som är även uppiffad med randiga fleecepladar från Kid.Det går lika bra med selleri

Tack för alla fina kommentarer till förra inlägget! Det gör gott för pyssellustan! :)Jag fick några frågor om färg och tillvägagångssätt för brickan så jag tänkte förtydliga lite bättre. Jag sprayade brickan med svart sprayfärg. Jag letade på den lokala pysselbutiken efter en vit stämpeldyna men utan resultat. Så jag tog det som fanns hemma, dvs vanlig vit hobbyfärg (vattenbaserad akrylfärg)! :) 

För att kunna stämpla med hobbyfärgen tillverkade jag en stämpeldyna av en halv kökssvamp som jag hällde lagom med färg på. Hobbyfärgen går att torka bort med en trasa om bokstaven blir ful eller sned. Kanterna som kan uppstå av stämplarna torkade jag bort med hjälp av en fuktad tops. Det fungerade faktiskt både på brickan och på krukan, men det gäller dock att vara ganska snabb! Dvs torka direkt om det blir galet!

Visst har jag förresten hittat en fin kruka vid glasinsamlingen!? :)