Söndagsfunderingar om inredningsstil

Jag upplever ofta att vi människor är en otroligt kategoriserande art. Allt ska kunna placeras i en kategori som gärna också namnbestäms. Har vi alltid varit så eller är det ett arv från Linné, kanske?

Såklart kan det ju fylla en funktion att organisera, kategorisera och sortera, någon sorts antikaosintention. Personligen gillar jag att ha ordning och reda. "Var-sak-på-sin-plats - så-går-livet-lite-lättare". :) Men det kan oxå vara lite hämmande det där tycker jag.

Jag har nog sedan jag startade blogga för några år sedan funderat på vilken inredningskategori jag tillhör. Jag gillar modernt, vitt, 50-tal, IKEA, gammalt, nytt, grönt-brunt, shaker-stilen, retro, zink, svart-vitt, new england, naturinspirerat, skandinaviskt, mönster, ja det bara fortsätter... Jag dras hela tiden mellan olika stilar och kanske tillhör jag inte någon renodlad inredningskategori. Av någon anledning känns det lite frustrerande, varför det? 

Är det för att det tidigare varit fel att blanda olika stilar? Att trenderna varit ganska likriktade och stöpta i en mall-aktiga? Antingen är man stil X eller stil Y, eller kanske stil Z och detta bör gå som en röd tråd genom hela hemmet. Jag vet inte... Jag vet i alla fall att jag ska försöka lägga lite mindre energi på att kategorisera min egen stil och bara inreda som jag vill! Och det är ju även det som är trendigt just nu, tack så mycket för det! ;)


Inte stilrent utan stilblandat,
och så lite katthår på det! :)Att fylla en hylla


Ovanför skrivbordet i vardagsrummet har vi äntligen satt upp två hyllor för förvaring. Här ska förvaring av diverse nödvändiga prylar samsas med ögonfröjd. Jag har gått i några dagar och funderat och flyttat runt på hyllorna och jag är inte riktigt där ännu. Kanske måste några fina burkar eller lådor införskaffas som komplement till förvaringen jag har sedan tidigare.

En plättar på tråd har i alla fall en given plats. Tror jag... I patinerad terracottakruka med ett nysilverfat under fötterna. Nysilverfat kan man ju fynda på loppis för en guldpeng och detta var urspungligen inköpt för ett betongprojekt. Det projektet blir kanske av i sommar men så länge får fatet verka på hyllan.

Trevlig helg på er!


Vackert förfall

Är det bara jag, eller är det inte något vackert med vissnande tulpaner? Många tulpansorter vissnar med en viss värdighet tycker jag! Som till exempel dessa vita jag fick förra veckan! :)Tulpanskötseltips:
♥ Snitta tulpanstjälkarna rakt av med en vass kniv.
♥ Sätt i vas med kallt vatten. Hur mycket vatten du har i vasen spelar ingen roll, de kommer att växa ändå!
♥ Ge nya snittytor och byt vatten varje dag.
♥ Ställ svalt på natten om du orkar.
♥ Undvik att placera dem nära fruktfatet.


Ett år äldreEfter över en vecka med rossliga luftrör blev jag frisk lagom till igår. Passade bra eftersom gårdagen var min födelsedag! Fina vita tulpaner fick jag (bland annat) och de pryder nu soffbordet. Finns det något mer passande denna årstid. Vita som snö med löfte om vår! :)

Här ser ni oxå kuddarna på plats. Brunt linne sydda med veck och beigerutiga i bomull. Den vita kudden är ett gammalt örngott med spets och brodyr. Får se hur länge det hänger med då jag har något annat i tankrarna, men den matchar ju tulpanerna så länge!


Tjugondedag knut - idag ska julen ut!I år fick julen vara kvar till tjugondedagen. Till Älskingens lycka! :) Men ikväll är det dags att kasta ut julen och ta in lite nytt och plocka fram lite gammalt!

I väntan på Knut har jag sytt nya kuddar till soffan. Våren går i år i brunt, beige och förhoppningsvis lite svart. Jag söker dock fortfarande efter det perfekta svart-vita grafiskt enkla tyget att komplettera med. Just nu ligger kuddfodralen och goar till sig på skrivbordet bredvid loppisfynden i väntan på sin tur.


Hemmapysslande


Påtande och pysslande i hemmet efter ork. Ja, här är det sjukstuga för hundrade dagen i rad känns det som. Så jag gör mest planer i (det värkande) huvudet som får förverkligas om några dagar! :) Men några knop har jag gjort i dagarna, orkidéen i sovrumet har fått en ny kruka av en vas och lite brunt papper.

Kommande planer till denna sovrumsvägg är tavelupphängning samt att Billy ska få en överskiva. Jag tänker mig svartlackad träskiva, men har inte bestämt mig riktigt än. Har ni några andra tips eller idéer?


I det riktiga livetBloggar och tidningar i all ära, men ofta kommer den bästa inspirationen när man besöker vänner med vackra hem tycker jag. Det riktiga livet inspirerar! Denna, kanske världens enklaste och billigaste, ljuslykta blev jag inspirerad till på nyår. Syltburk och grovt snöre pyntade med hjärtan. Mina är gjorda i lufttorkande lera, men i trä eller kanske i filt fungerar också fint! Man tager vad man haver. Här i hallen är det äntligen uppgraderat med hatthylla, skohylla och skoskåp. För tillfället i björk, men i framtiden... Vitt? Eller kanske svart?


Inte längre i bara mässingen

Som ni ser har jag vänt på steken och krispat till designen här på bloggen! Kanske blir det fler ändringar då perfektionisten i mig inte är riktigt nöjd. :)

Något jag dock är riktigt nöjd med är förvandlingen av denna mässingskruka. Mässing må vara på modeframfart, men denna kruka fick ändå ett par lager med svart sprayfärg. Nya kläder på både bloggen och krukan alltså!En sista smula jul


Ja, ni kanske är less på julbilder redan! Men jag har några ovisade bilder kvar att bjuda på! :) Överst ser ni sovrummet som är piffat sedan sist med hjärtkuddar samt nya sängkläder fyndade på mellandagsrean. Nere till vänster ser ni "länken" mellan vardagsrum och kök. Här huserar julgranen (men inte länge till) med egensydda hjärtan på egensydd julgransmatta.