Första advent

Åh! Första advent är kommen! Härligt! Första ljuset är tänt! Men julkänslan lyser tyvärr fortfarande med sin frånvaro och det hänger nog starkt samman med att jag inte har julpyntat något.

Att missa julpyntandet för andra året i rad är faktiskt nästan en plåga, så jag kunde inte hålla mig från att köpa lite grejor till att göra en adventsljusstake att ha här på Island! :) Jag kommer ju faktiskt att hinna tända de två första ljusen här i Akureyri, sedan ett i Reykjavik och ett hemma. (Här kan ni förresten se förra årets adventsljusstake.)
Ljustaken är en blandning av grejor från bland annat Bloomingville och House Doctor inhandlat i underbar butik som heter Sirka. Den butiken skulle gärna fått följa med hem till Umeå! :) De söta små sifferetiketterna skall egentligen vara fastknutna på ljusen, men jag glömde att köpa snöre till det! Å något pysselgrejslager har jag ju inte här... :)

Jag passar på att tacka för alla kommentarer och önska en trevlig första advent till er alla! Kramar från IslandInspiration från Thailand, del 2

Nästa del i Thailandsinspirationen handlar om insidan. Här kommer alltså lite hotellbilder! Observera att det är ett fönster mellan rummet och badrummet! Det var faktiskt så på två av de tre hotell vi bodde på. :) Lite lustigt, men ganska läckert!


Å läget på Island då? I helgen hade vi snö, men nu är det barmark och blåsigt. Vädret är ruskigt ojämnt här, men det blir ju extra exotiskt att bada i varma källor då! :)Inspiration från Thailand, del 1

Innan solbrännan bleknat bort helt tänkte jag bjuda på lite bilder från Thailandsresan. Ja, här på bloggen blandas numera varmt och kallt, Thailand och Island, omvartannat.Jag gillar ju blommor och jag fotade en hel del växter på resan, här får ni se några. Kolla in orkidéerna som är planterade i nötter! På ena hotellet vi bodde på hade de grodor i trädgården. Trendigt! :) Denna enmetershöga groda hade dessutom belysning i bollen! Superfint på kvällen! På samma hotell hade de även charmiga prydnadsklot i gjutjärn (bilden till höger om grodan) som jag gärna hade tagit hem om jag inte haft så mycket övervikt! :) Men något som slank ner i väskan var en hel del snäckor som vi plockade på stranden i Koh Lanta. Nu ska jag bara hitta plats åt dem hemma när jag kommer hem!

Hmmm... Allt resande låter ju lite lyxigt för en student när jag tänker efter! :D Men det gäller att passa på att leva i "lyx", den 19 januari kanske jag är arbetslös...Första veckan på Island

Här kommer lite kyligare bilder än semesterbilderna från Thailand. Här i Akureyri på Island är det snö på fjällen, men slask på backen. Första veckan på praktiken har varit intensiv och rolig. Dock är språket inte helt lätt att förstå. Men med kroppsspråk och svengelska kommer man ganska långt! :D Förutom att vara på praktikplatserna (jag och Älsklingen är på olika ställen) har vi badat och fikat och börjat på språkkurs!


Ja, det här är ju främst en blogg om pyssel, växter och inredning. Men jag måste göra er besvikna och meddela att den varan kommer det vara ganska lite av tills jag kommer hem till Sverige igen (18/12). Hemmet här på Island är helt befriat från växter och några växter ute finns ju knappt denna årstid. Och inredningen i huset där vi bor kan närmast beskrivas som ett furuparadis, så jag tror inte någon är så intresserad av det heller. Vad det gäller pysselbiten får vi se. Jag har redan lokaliserat några trevliga butiker med pyssel, papper och kolimjoks (fina bokstavsstämplar a la Fröken Fräken har jag hittat). Så man vet aldrig... Hur som helst ska jag försöka hålla er uppdaterade om vad jag sysslar med, så kika in om ni är intresserade!


Kramar från IslandPacka pysselprinsessans kappsäck

Om det är någon hushållsnära tjänst jag skulle använda så skulle det vara om det fanns en proffspackare att anlita! Jag gillar att skriva listan på vad man ska ha med sig, men själva uppletandet av grejorna man skrivit upp och sedan nedpackandet i resväskan är sååå tråkigt! Tänk om man kunde anlita någon som fint vek ihop och i ordning packade ned de kläder och prylar man skrivit upp på listan! Vilken dröm! Ja, nu är i alla fall väskan packad av mig själv! Och helt fylld, för hur packar man för 5 veckors kallt klimat på Island i en resväska? Svaret är proppfylld!Innan jag åker bjuder jag på en bild som jag inte hann visa innan jag åkte till Thailand. Nämligen vilka fina presenter jag fick av mina vänner (underbart inslagna av Jenny med bloggen Mitt Casa Ditt Casa, kolla in hos henne!)! Vin, choklad, ett helt underbart bröd och blommor! Vad mer kan en flicka begära!? Tack, tjejer!

Nu bär det snart av mot flygplatsen och Island! Ha det bra tills vi ses igen! Kramar


Åter på svensk mark (en liten stund)Ja jäsiken, det är redan den 6:e november! Nu är vi hemkomna från en underbar semester i Thailand med en massa sol, bad och god mat! Prutat och shoppat lite granna har vi också gjort, en del fina fynd (som snart skall visas upp här) fick följa med i resväskan hem. Å för att minska eventuell avundsjuka lite så kan jag meddela att resan även innehöll lite magjuka och regn också! :)

I ärlighetens namn kom vi faktiskt hem redan igår, men den eftermiddagen gick åt att försöka hålla oss vakna ända till Roomservice för att ställa tillbaka dygnet. Men det misslyckades, 20.10 vaknade vi båda till på soffan och insåg att vi var tvugna att gå att lägga oss för att undvika whiplash av alla gånger vi nickade till. Jaja, vi vaknade i alla fall pigga och glada innan sju imorse, vilket inte tillhör vanligheten! :D

Ja, nyss hemkommen är jag, men redan på väg igen! Redan på lördag bär det av till Island som jag berättade om tidigare. Vi får se hur mycket jag bloggar där, men jag lovar att uppdatera så mycket jag kan och orkar!