Pyssla mera!?

Ja, här har man en blogg som heter Pyssla mera och det var ungefär 2 månader sedan jag visade senaste pysslet! Oj oj, jag får helt enkelt rycka mig själv i örat och pyssla mera! :D

Innan semestern blev det knappt något pyssel alls utan desto mer övertid... Jag vet ju själv hur bra jag mår och hur avkopplande jag tycker det är att pyssla! Men ibland när man är stressad så blir man nästan för stressad för att hinna koppla av. Visst är det konstigt!? :)

Idag tog jag mig i kragen och pysslade lite med sprayfärg och stämplar. (Material kommer från gubbdagiset som vi pysselälskare nu tagit över. ;D Ja, ni vet säkert vilken butik jag menar!) En bricka som tidigare hade julmotiv fick en helt ny look med svart färg och vita bokstäver!Några av semesterfynden

Förra veckan hade vi ett rejält åskväder i fjorden och var utan internet i nästan en vecka. Oj oj oj, katastrof för oss som nästan bara tittar på webb-tv från Sverige! :) Appropå svenska tv-program, såg ni Trädgårdsfredag som gick i våras? Om inte så måste ni kolla in det! Vi såg det alldeles nyligen på SVT Play å jag tycker det var ett helt underbart program! :) Som har säsongstart den 21 augusti igen! Längtar!

Ja, inte har vi något vidare väder här i dalen. Det är nästan så att kaminen i förra inlägget behöver användas... Nja, kanske inte riktigt så illa, men solen lyser med sin frånvaro för att använda ett gammalt uttryck!

När solen låg i moln under semestern passade vi på att besöka flertalet loppisar och en auktion! (Oj, vad många loppisar det finns i inlandet! Ett skäl att bosätta sig där kanske?!) Vi fyndade inte sååå mycket vilket kanske är tur nu när vi bor här. Men det blev en gammal korg till tidningar, en kakburk och flertalet vaser, varav två skymtar på bilden. Vi hittade även lampan och skrivmaskinen! Lampan gillade jag mycket och den är dessutom höj och sänkbar! Å skrivmaskinen matchar ju bra till! :) 

Uppdatering 090810: Såg att SvtPlay tyvärr tagit bort vårens avsnitt, men kolla in programmet i höst istället!! :)
Bilderna är tagna hos svärföräldrarna då fynden inte fick följa med till Norge.
Vi har inte ens ett skrivbord här! :D


Slut på ferie för denna gång

Tillbaka till verkligheten, eller i alla fall till Norge och arbetet där! Semestern i kära hemstaden Umeå har varit super och nu är batterierna rejält laddade! De hundra milen tillbaka hit till dalen avklarades i söndags utan större plågor och nu återstår det att se när vi åker hem till Umeå nästa gång... Borta bra men hemma bäst stämmer för mig (och hemma är ju Umeå) så jag hoppas att det inte dröjer allt för länge innan vi åker tillbaka till Björkarnas Stad.

Blommorna i lägenheten lämnades nästan åt sitt öde nu när vi var i Sverige. Jag tillverkade hemmagjorda semestervattnare av sugrör och bomullssnöre och det gick sådär. Plättar på tråd gick åt, men pelargonerna och hjärtan på tråd klarade sig levande ur semestern. Jag tror att felet kan bero på att jag inte lät trådarna ligga i vatten tillräckligt länge innan jag stoppade semestervattnarna i jorden, för de var ganska torra när vi kom tillbaka... Hoyorna klarade sig hursomhelst galant utan semestervattnarförsök, men då tål de ju peppar! :)

Jaja, dessa bilder från vardagsrummet är tagna innan semestern och Mårbacka-pelargonen är faktiskt inte så mycket bladfattigare nu. Bara lite... ;)Jajamensan jag lever!Det där med bloggandet har blivit rejält eftersatt! Här har datorn endast öppnats när räkningarna i sista sekund betalades härom veckan! :) Vi är i full färd med att njuta, slappa, gå på loppis och allmänt försöka ladda batterierna! Inte en enda bild har laddats in i datorn heller, så jag bjuder på en arkivbild så länge! En bild på en orkidée som efter bilden togs hunnit vissna ner och nu blommar om igen faktiskt! :)

Kul att ni fortfarande kikar in förresten! Håll till godo ett tag till, snart kommer förhoppningsvis massa bilder på loppisfynd!