Ta väl hand om bloggen nu när jag är borta! :)Ett sista inlägg innan semestern

Veckan har gått i räserfart och det känns som inget har hunnits med som jag ville! Men... uppsatsen blev klar i fredags!! Wohoo! Så nu springer jag och Älsklingen omkring som yra höns och försöker komma på vad som kan tänkar behövas i Thailand! :D Kameran är i alla fall säkert nedpackad i handbagaget och det är ju det viktigaste näst efter pass och biljetter!

Jag bjuder på en sista pysselbild innan jag far. Ägg av självtorkande lera. Det största är väl ca 5-6 cm, så de är inte så stora. Å det minsta skulle behöva en omgång med sandpapperet så det får en lite finare form! :)Under tiden jag är borta får ni gärna tipsa om hur jag ska måla dem! Vitt med guldprickar har jag ju redan provat 2 gånger tidigare. (Här och här.) Vilken färg och ska det vara och ska det vara något mönster på? Kom gärna med förslag!


Förslag på julkort

Ja, jag hade ju funderat på att göra klart julkorten innan resandet börjar. Men jag menar, jag kan ju pyssla på Island också! :) Så det lutar åt det! Men jag tänkte ändå att jag skulle göra några förslag för att sätta igång tankeverksamheten, så det blev några test-julkort i helgen. Julkänslan infann sig inte riktigt, så det blev inga superjuliga kort, men... Lite rött, lite vitt och lite brunt och en hel del klister! :DMaterial från Lagerhaus:
♥  presentpapper med pepparkasfigurer (förra året) och med vita prickar.
♥  presentsnöre med hjärtan.
Material från Panduro:
♥  brett och smalt cremefärgat papperssnöre
♥  presentpapper med ränder och med röda prickar
♥  filtstjärnor
♥  schablon till snöflingan
Material från Tiimari:
♥  metallhjärtan i silver, guld och brunt


Helgens pyssel

Jajamensan, mellan lite extraarbete så lyckades jag peta in en hel del pyssel. Julkort, ägg av självtorkande lera samt ett halsband och ett armband. Vad härligt det var att få vara lite kreativ! Bilder kommer på allt, men jag börjar idag med smyckena!Material: Pärlor från Panduro, resten från lokala pysselbutiken.


Pyssel önskat

Jag fick ett önskemål om att visa mer pyssel och pysseltips! Kul med önkemål, det uppskattas! :) Jag har ju tyvärr inte pysslat så mycket på slutet. Inga julkort har det blivit än heller, men ett födelsedagskort har jag iaf lyckats knåpa ihop! Så i brist på mer inspirerande pysseltips så bjuder jag på det! Men jag känner att det rycker i pysselnerven, så i helgen tror jag att det blir lite pyssel faktiskt! Håll till godo!Lila kort från lokala pappershandeln, rosa papper och papper med rosor från Tiimari, snöre och papper med hortensia från Panduro. Har ni föresten märkt att Panduro skapat möjlighet att blogga på deras sida? Lite krångligt är det att navigera runt på bloggarna, men många roliga pysselidéer finns där. Kika t ex in smart presentpapperförvaring i Monikas pysselrum.


Vill ha (mer grönt)!


Foto: www.personligalmanacka.se

Jag skulle så gärna vilja ha en personlig almanacka till nästa år! Jag tror bestämt att jag måste investera i en sådan. Men då kommer ju det svåra, att göra alla val!! Oj oj oj, tur att det är ett par månader kvar att fundera!

Insidan är jag ganska klar över hur jag vill ha. Det svåraste är utsidan. Jag tror dock att jag kanske troligen möjligen har bestämt mig för en i grönt och vitt. Men jag tror att jag behöver er hjälp! Har någon av er en grön almanacka eller har sett en i grönt? Är den neongröna jätteneon och är den gröna jätteskogsgrön? Eller ska jag köra på det säkra kortet rosa, eller kanske vitt, eller kanske hjälp! ;)

Å föresten, när jag ändå är i grönfrågartagen. Har någon kollat in Ikeas nya porslin Trivsam i verkligheten?


Ny klädsel till stolarna i köketI fredags kom äntligen tyget jag beställt så jag kunde klä om alla stolarna stolarna i köket. (Här ser ni hur de såg ut innan.) Det tog ett bra tag, över en månad att få tyget, men den som väntar på något gott...? Å häftklarmarna jag köpte, utan att be om någon hjälp denna gång, blev helt rätt! (Hur gick det för dig Linda?) Dynorna är impregnerade, men jag har inte haft tillfälle att se om det funkar bra eller inte. Om/när det spills något så lovar jag att uppdatera er! :)