Projekt Sänggavel




Jag har ju tidigare bloggat om vår nybyggda sängavel här. Nu börjar den ta form på riktigt. Jag har sytt ett överdrag som lätt går att byta. Det fästes med kardborreband på baksidan, så det går att variera färger och mönster i oändlighet! :) Jag kommer garanterat att visa fler alternativ i framtiden! Jag ska dessutom sy ett överdrag för att dölja den tråkiga grå-blå madrassen hade jag tänkt.

Kuddarna är nu oxå klara, sydda av tyg från Panduro och Ohlsons Tyger (det vita och det med stjärnor). Pläden har jag visat upp tidigare och är köpt på Rusta för några veckor sedan.

Jag har även fotat i lite mörker så ni ser ljuseffekten av belysningen. Å inte att förglömma, en av mina (tre) favoritkillar ville absolut vara med på bild. Hälsa Ralph välkommen på bloggen! :)

Tyg och Sy | |
#1 - - Fröken Fräken:

Stiligt, stiligt, på min ära!! Ja, nu har du sannerligen pysslat! Jag ligger i lä! Jag har ju bara sytt en halv linnelängd idag, men jag tänkte att det var bäst att sluta medan man var på topp. Jag och linne kommer inte alltid så bra överens.. Det är smart tänkt det där med att göra det lätt att byta ut avdraget. Jag har häftat fast mitt, och än har jag inte bytt det någon gång..



Ser jag en snygg tapet här också i bakgrunden? Eller är det tyg? Nu blev jag ju sugen på att skrota mitt pastelliga tema i förmån för beige och grått...



Okej, om olivträden inte gillar torka så har jag sn sportslig chans! Jag gillar ju att vattna. När det nu blir varmare och soligare har jag tänkt att trädet ska få flytta ut på balkongen (och vid minsa vindpust eller regndroppe kommer jag oroligt rusa ut och bära in det.. det kommer att bli en kånkande sommar..)



Jamen kompis! Exactly. Isabelle är ju väldigt kreativ och sprudlande, men jag kan inte riktigt säga att jag på något sätt delar hennes smak, det brukar bli lite väl häftiga färg- och mönsterkombinationer. Så jag fasar lite för vartåt det barkar för Sommartorpet. Ett sådant där stenhus skulle jag ju gärna vilja ha enkelt, sobert och inte kitscha till det.



Lika förvånad varje gång jag hittar något på Hemtex.. och egentligen bär det ju lite emot att handla där med deras konstiga reor och sånt. Men ibland får man ju offra sig...

#2 - - Sandra:

Åh så fint det blev! Vad läckert det var med belysningen, kram Sandra

#3 - - Zoey:

Ja tänkt att rusta har så fina saker - de har verkligen ryckt upp sig på senare år.

#4 - - Mari:

Snygg sänggavel och snygga kuddar, smart med kardborre det tänkte jag inte på. Förr sydde jag alltid ett fodral som jag drog på och av som jag ville men hatar nu förtiden att sy så det fick bli häftapparaten denna gång.

#5 - - Livet i byn.:

Snyyyygt!! Du är så himla duktig, kan inte ens sy rakt fram själv...



~Livet i byn

#6 - - Monkan:

Nu är jag återuppstånden från stress och semestertripp, massor att läsa ikapp i alla bloggar! Vilket lyxnöje :-)



Oj jag måste ha missat inlägget om hur sänggaveln byggdes, mina bloggaktiviteter avtog nånstans innan semestern... Tur det finns kategorier/etiketter så man kan hitta det man söker så nu har jag full koll.



Supersmart modell, reglar o skiva, och så lyxigt med de inbyggda lamporna. Väldigt snyggt tyg och så trevligt att man lätt kan byta om man skulle vara lite crazy och plötsligt en dag köpa ytterligare en snygg tygbit :-)



Lite kort om några av dina andra inlägg:

Grattis till utmärkelsen och bloggvinsten!

Nej, man kan inte ha för många kuddar!

Kycklingreceptet måste jag absolut prova, låter superläckert.

Jag tycker servethållaren gör sig väldans bra som smyckeshållare.

Fin ny kudde, fast stryka är ju så trist! Men linnetyg är ju så fint. Jag gillade det där året när det var mode med skrynkelkläder :-)

#7 - - Malin Inspiration & design:

Ursmart! Vi har nyligen klätt en sänggavel med tyg men kadborre var ju jättefiffigt!



Sen gillar jag spottarna på din gavel. Vi hade ljusslinga på vår gamla men hade nog hellre haft spottar nu. :)



Sängen är så fint bäddad. Hoppas du är nöjd men jag kan inte tro annat. =)





Kram

#8 - - ikah:

Vilket mysigt sovrum!

#9 - - Missaiv:

Jag undrar vad har du använt dig av för ljus bakom säng gaveln ?

#10 - - Junitjej:

Där skulle jag tänka mig att sova!!

#11 - - Malin:

Vilket fint tyg med stjärnor!! Var har du fått tag i det? Vet du om pläden med stjärnor finns kvar på Rusta?

Mvh Malin

#12 - - Pysselprinsessan:

Malin: Tyget är köpt på Ohlssons Tyger och Stuvar i Umeå. Ang pläden så vet jag faktiskt inte. Men jag såg en liknande fast med fransar även den på Ohlssons.



♥ Kramar Pysselprinsessan ♥

#13 - - Andreas:

Fin sänggavel! Ser mysigt och hemtrevligt ut.

#14 - - Cissi:

Hej inte skulle du kunna skicka mig en liten beskrivning hur du sydde överdraget till sänggaveln så den lätt går att byta-om jag har en sänggavel 190x140 med skummgummi på går det att sy typ ett påslakan och trä på eller ska man tänka på nå särskilt?Tack på förhand från en utan tumme ;)

#15 - - Cissi:

Glömde att tala om att jag gjorde en ram först innan jag satte dit spånskivan och ramen består av reglar som är ca 5cm tjocka....hur syr man då?

Upp