Mental spinn på odling

Alltså, jag är expert på att gå igång på saker och ting. Har jag fått något på hjärnan så klistrar det sig gärna fast som rosa hubba-bubba. Jag fastnar lätt i mentala ekorrhjul, men efter några varv i hjulet brukar det komma ut ganska bra idéer faktiskt! :)

Just nu spinner jag igång på allt som heter odling och trädgård. Jag gör upp planer på allt från hur balkongen skall beodlas till hur det fantasi-stora växtuset i den fantasi-stora trädgården skall inredas. Jag har sagt det förut, jag säger det igen, jag längtar efter en egen trädgård. Egen jord att gräva i!

I väntan denna drömträdgård tänkte jag gå all in balkongen i sommar. Kryddor, tomater, lavendel, krasse, sojabönor och såklart pelargoner. Frön är inköpta så det är bara att jag står mitt kast senare i vår. För det är ju ganska skrymmande med frösådd! :)

Lite vårkänsla behövdes denna iskalla vecka, så jag har pysslat lite med pelargoner. Mårbackan som har övervintrat på fönsterbrädan blev igår nedklippt till 10 cm och uppdelad till flera sticklingar. Jag har även köpt två små pellissticklingar som skall överrösas av kärlek under våren. Det är en beprövad Mary och en ny stjärna Nikolaj. Och jag kör den hårda skolan. Alla knoppar skall knipsas bort på våren! De tar för mycket energi så här tidigt, tyvärr. :) Jag har dessutom gett mig ut i en angränsande bloggsfär den här veckan. Trädgårdsbloggarna. Jag har hittat flera fina och jag tänkte tipsa om några: Mitt haveliv, Isas trädgård, Naturliga ting trädgårdsblogg. Tipsa gärna om du har någon favorit!Kommentarer
Postat av: axelina

Jag vill också ha en trädgård att pyssla i, hoppas på att det kan bli av under detta år! Kan egentligen inte så mycket om växter, plantor och trädgårdar men men kan ju alltid lära sig!:)

2011-02-18 @ 16:20:31
URL: http://axelinas.se
Postat av: Sandra | Inspirera Mera

Jag längtar också! Det är så skönt att vi äntligen skaffat balkong iallafall.

2011-02-19 @ 15:11:37
URL: http://inspireramera.se
Postat av: Fröken Fräken

Ojoj, du verkar sannerligen vara på gång! Jag försöker att inte väcka för mycket av odlingslusten till liv, eftersom jag har en tendens att odla mer än vad som får plats på min balkong...

Vet precis vilket växthus du menar från Ikea (ibland undrar jag verkligen vad man har för nytta av att kunna namnge större delen av Ikeas sortiment? Fast jag har faktiskt vunnit en frågesport på jobbet tack vare det) Jag får hoppas att du hittar ett snart. Jag tycker att Ikea kunde ta tillbaka den industrilampa som syns i början av Jönssonliganfilmen där de gör inbrott på Ikea.. (inte Septim utan en tidgiare variant) Den vill jag haaaaaa!

2011-02-20 @ 22:35:22
URL: http://tusenideer.blogspot.com
Postat av: Nanna

Odling är alldeles underbart!!! Särskilt när man skördar för första gången eller ser en frukt för första gången :D

2011-02-20 @ 23:19:28
URL: http://nannashem.blogspot.com
Postat av: Tidsmästarinnan

å, tack för tipsen, här spirar trädgårsivern också nu, fast det är så fruktansvärt vintrigt fortfarande, alldeles för mycket...

Kram kram!

Susanne

2011-02-21 @ 22:41:38
URL: http://tidsmastarinnan.blogspot.com
Postat av: Kr

2011-03-22 @ 22:13:27
Postat av: Origami-Bokbinderi-Kortmakeri

Vilka vackra bilder på pelargoner. Det ger verkligen en vårkänsla! Och mårbacka som är så vackra.

2011-03-22 @ 22:14:33
URL: http://lenadalesjo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback